Telefoni
14.03.2013 17:55

Deli z drugimi:

Share

Kitajska kopija iPhona 5S za 115 evrov

Kitajski Goophone se očitno prav nič ne boji ameriškega Appla.
Kitajski Goophone se očitno prav nič ne boji ameriškega Appla.

Kdaj točno bo na prodajne police prišel nov Applov iPhone 5S še vedno ni znano, sodeč po neuradnih informacijah pa bo ta kupcem na voljo nekje v začetku poletja. Če ste človek brez potrpljenja in vam je operacijski sistem Andorid ljubši od iOS-a, si lahko umislite kitajsko različico novega iPhona, ki sliši na ime Goophone i5s. O njegovem predhodniku brez dodatka “s” smo pred časom že pisali, več o njem pa si lahko preberete na tej povezavi goo.gl/4Vydy.

Čeprav telefon močno spominja na ameriškega »konkurenta«, je podjetje Goophone že pred časom Applu dalo vedeti, da z njimi ni šale. Ti so celo patentirali svoje ohišje in v primeru kopiranja njihovih patentov Applu zagrozili s tožbo.

Novi Goophone i5S temelji na operacijskem sistemu Android 4,1 Jelly Bean, ki pa je povsem prilagojen in s tem na las podoben grafičnemu vmesniku Applovega iOS-a. Kar se strojne opreme tiče, je ta dokaj skromna. V telefonu bomo namreč lahko našli precej povprečen 1 GHz procesor in zgolj 512 MB notranjega pomnilnika, seveda pa bi za preračunanih 115 evrov, težko pričakovali kaj več.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku