Telefoni
13.08.2013 15:29

Deli z drugimi:

Share

Kitajki iPhone 5 eksplodiral v obraz

Pred kratkim je neki Kitajki pametni mobilni telefon iPhone 5 eksplodiral v obraz. Ženica jo je na srečo odnesla le s poškodovanim očesom, vid pa naj bi se ji povrnil v nekaj tednih. Podjetje Apple bo dogodek preiskalo in o ugotovitvah obvestilo širšo javnost.
Eksplozija pametnega mobilnega telefona iPhone 5 na srečo za Kitajko ni bila usodna!
Eksplozija pametnega mobilnega telefona iPhone 5 na srečo za Kitajko ni bila usodna!

Pametni mobilni telefon iPhone 5 podjetja Apple je na trg prišel septembra lani, na Kitajsko pa šele konec decembra. Kljub temu je bil ta doslej predvsem v deželi zmaja »vpleten« že v številne nesreče, ki so se za mnoge uporabnike priljubljenega mobilnika žal končale tragično. Na srečo enaka usoda ni doletela neke Kitajke, ki ji je pametni mobilni telefon nedavno eksplodiral v obraz. Ženica jo je namreč odnesla le s poškodovanim očesom, vid pa naj bi se ji v celoti povrnil že v nekaj tednih.

Nič hudega sluteča Kitajka se je pred nesrečnim dogodkom kar 40 minut pogovarjala s prijateljem, nakar je začutila, da se ji je pametni mobilni telefon iPhone 5 pričel prekomerno segrevati. Ko je ženica poskušala »odpraviti« težavo je opazila, da je postal na dotik občutljiv zaslon povsem neodziven, kar ji je preprečilo, da bi prekinila vzpostavljen klic. Po zgolj nekaj poskusih je Kitajki pametni mobilni telefon iPhone 5 dobesedno eksplodiral v roki in ji pri tem poškodoval roženico očesa.

Kitajka je za lokalni časopis zagotovila, da podjetja Apple na bo tožila zaradi nesrečnega pripetljaja, saj je priznala, da ji je pred nesrečnim dogodkom mobilnik enkrat padel na tla in se pri tem poškodoval ravno na mestu, ki ga je kasneje razneslo. Pametni mobilni telefon je po padcu sicer deloval brez težav, čeprav je bila njegova odzivnost nekoliko počasnejša. Vodilni podjetja Apple so medtem že zagotovil, da bodo nesrečni dogodek vzeli pod drobnogled in o ugotovitvah obvestili širšo javnost.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku