Računalništvo, telefonija
Dodatki za računalnike
02.06.2022 11:00

Deli z drugimi:

Share

Kingston predstavlja strojno-šifriran ključek USB

Foto: Kingston
Foto: Kingston
 • FIPS 197 certifikat s strojno 256-bitno enkripcijo XTS-AES
 • Možnost uporabe več gesel, PIN-kod ali načina z večbesedno zaščito
 • Zaščita pred napadi s strani aplikacij za razbijanje gesel in BadUSB

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica podjetja Kingston Technology Company, Inc., vodilnega svetovnega proizvajalca pomnilniških izdelkov in tehnoloških rešitev, je danes predstavila svoj najnovejši strojno-šifriran ključek USB. Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) je opremljen s FIPS 197 certificiranim 256-bitnim strojnim šifriranjem XTS-AES za zanesljivo zaščito podatkov.

Ključek Kingston IronKey Vault Privacy 50 podpira način delovanja Skrbnik – Uporabnik in možnost enkratne obnove gesla, podprtih pa je več načinov prijave. Možnost skrbniškega in uporabniškega gesla omogoča obnovo dostopa do podatkov, če uporabnik pozabi svoja gesla. Poleg tradicionalnih gesel dolžine med 6 in 16 znaki, nov način prijave omogoča uporabo gesel PIN, stavkov, seznamov besed ali celo odlomkov pesmi, ki so dolžine med 10 in 64 znaki in si jih je lažje zapomniti. Za lažji vnos gesla je na voljo tudi ikonica »očesa«, ki razkrije znake med vnašanjem gesla in tako pomaga preprečiti število vnosov napačnega gesla.

Skrbnik lahko omogoči tudi geslo za enkratno obnovitev ali ponastavi uporabniško geslo ter tako obnovi dostop do podatkov. Poleg tega ključek VP50 ščiti pred napadi z uporabo aplikacij za razbijanje gesel tako, da zaklene uporabniška gesla ali geslo za enkratno obnovitev po 10 neveljavnih vnosih zapored in kriptirano prepiše ter izbriše vsebino ključka, če je skrbniško geslo 10-krat zapored vneseno napačno. V tem primeru so podatki izgubljeni, a do njih ne more niti morebiten tat pogona.

Ključek VP50 lahko ščiti tudi pred morebitno zlonamerno programsko opremo v okuženih sistemih, tako da skrbnik in uporabnik nastavita način samo za branje in poskrbita za zaščito pogona pred pisanjem; poleg tega vgrajena navidezna tipkovnica ščiti gesla pred aplikacijami, ki kradejo gesla. Organizacije lahko prilagodijo in konfigurirajo VP50 z ID-jem izdelka (PID) za integracijo s standardno programsko opremo za upravljanje računalnikov ter izpolnijo stroge zahteve po informacijski in kibernetski varnosti v poslovnem okolju prek Kingstonovega programa Kingston Customisation Program. Mala in srednje velika podjetja lahko izkoristijo vlogo skrbnika za lokalno upravljanje svojih ključkov, npr. uporabijo skrbniški način za konfiguriranje ali ponastavitev uporabniških gesel ali gesel za enkratno obnovitev zaposlenih, obnovitev dostopa do podatkov na zaklenjenih pogonih in zagotovijo skladnost z zakoni in predpisi, kadar je potrebna računalniška forenzika. Ključek VP50 zagotavlja šifrirano hrambo s fizičnim nadzorom uporabnika, zaradi česar je primernejši od uporabe interneta in storitev v oblaku za varovanje pomembnih podatkov.

Vault Privacy 50 se je pridružil naši družini šifriranih rešitev Kingston IronKey kot vrhunski USB-ključek za zagotavljanje varnosti podatkov v poslovnih okoljih,” je dejal Oscar Escayola Kaloudis, vodja oddelka bliskovnih pomnilniških rešitev v Kingston EMEA, in dodal: ” Dodali smo več s strani strank najbolj zaželenih funkcij, kot sta nova možnost rabe ključka USB z več gesli in novi načini vnosa gesel. Tako ne le 100-odstotno zaščitimo shranjene podatke, ampak tudi naredimo ključek bolj prijazen do uporabnika.”

Ključek Kingston IronKey Vault Privacy 50 je na voljo z zmogljivostmi od 8 GB do 256 GB in je podprt z omejeno petletno garancijo, brezplačno tehnično podporo in legendarno Kingstonovo zanesljivostjo.

Za več informacij obiščite kingston.com.


Kingston IronKey Vault Privacy 50 – funkcije in tehnične specifikacije:

 • Strojno-šifriran ključek USB: Zaščiti pomembne podatke z 256-bitnim šifriranjem XTS-AES s certifikatom FIPS 197: vgrajena zaščita pred BadUSB in aplikacijami za razbijanje gesel.
 • Možnost večnivojskih gesel in obnove podatkov
 • Nov način vnosa gesla: Izbira med načinom kompleksnega ali besedilnega gesla. Gesla so lahko številčna koda PIN, stavek s presledki, seznam besed ali celo besedila pesmi – dolga od 10 do 64 znakov.
 • Dodatne varnostne funkcije: Zmanjšajte neuspešne poskuse prijave in frustracije, tako da omogočite gumb »oko« za ogled vnesenega gesla. Uporabite navidezno tipkovnico za zaščito vnosa gesla pred aplikacijami, ki kradejo gesla.
 • Dvojne nastavitve načina samo za branje (zaščita pred pisanjem): Ščiti pred grožnjami kibernetske varnosti iz okuženih sistemov z uporabo dveh nivojev zaščite samo za branje.
 • Izkoristite skrbniški način za lokalno upravljanje pogonov, idealno za mala in srednja podjetja: Uporabite način skrbnika za lokalno upravljanje uporabniških gesel in gesel za enkratno obnovitev podatkov, obnovitev dostopa do podatkov na zaklenjenih pogonih in zagotavljanje skladnosti z zakoni in predpisi, kadar je potrebna računalniška forenzika.
 • Vmesnik: USB 3.2 Gen 1
 • Zmogljivosti: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB
 • Priključek: Type-A
 • Mere: 77.9 mm x 21.9 mm x 12.0 mm
 • Vodoodpornost: do 1,2 metra; IEC 60529 IPX8
 • Delovna temperatura: 0°C do 60°C
 • Temperatura hrambe: -20°C do 85°C
 • Združljivost: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
 • Garancija/Podpora: omejena 3-letna garancija, brezplačna tehnična podpora
 • Združljivost: Windows® 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14.x – 12.x.x)

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
USB ključi USB vmesnik Poslovne rešitve

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kingston Technology
Za več informacij so vam na voljo pri Kingston Technology
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kingston Technology? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več