Igre
17.02.2020 12:50
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kiberpank malce drugače

Ob pisanju zgodbe se avtorji zgledujejo po Firewatch, Disco Elysium in Kentucky Route Zero.
Ob pisanju zgodbe se avtorji zgledujejo po Firewatch, Disco Elysium in Kentucky Route Zero.

Zdi se, da je nedavni zamik izida težko pričakovane Cyberpunk 2077 zgolj še povečal zanimanje za kiberpankovske igre in željo po novi dobri distopični izkušnji. Pred kratkim smo predstavili osupljiv projekt Cyberpunk 1997, ki ga znotraj orodja Dreams razvija oboževalec znanstveno-fantastičnega podžanra, zdaj pa se prihajajoči ponudbi pridružuje še Cloudpunk.

Gre za zanimiv projekt neodvisne zasedbe ION LANDS iz Berlina, ki namerava igralce postaviti v vlogo dostavljalke pošiljk znotraj futuristične metropole Nivalis. Pri razvoju pa ustvarjalci ogromno pozornosti namenjajo predvsem zgodbi, ki se odvije tekom ene noči, kot v filmskih klasikah Die Hard in The Warriors. V igri namreč ni nikakršnega bojevanja ali elementov igranja vlog. Vse je v sintpopovskemu vzdušju, interakciji z barvitimi karakterji, njihovih osebnih stiskah in raziskovanju mesta v oblakih, ki so ga navdahnile azijske metropole Tokijo, Hong Kong in Seul. Pri tem so se avtorji odločili za vokselirano grafiko, ki poskrbi za distinktivno in atraktivno podobo znotraj že tako izredno estetskega žanra.

Zaenkrat še ni znano, kdaj točno bo Cloudpunk ugledal luč sveta, naj pa bi izšel že letos za PC, PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch. Za pokušino si spodaj oglejte zanimiv napovednik.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku