05.08.2010 16:04

Deli z drugimi:

Share

Kibernetični napadi obsegajo od 75.000 do 100.000 škodljivih programov na dan

Norman Data Defense Systems je sporočila, da se njena vodilna Norman Sandbox ® avtomatska antimalware tehnologija uspešno uporablja v velikih podjetjih, vladah, visokem šolstvu in drugih organizacijskih okolij, vendar je sedaj priča novi grožnji – kibernetičnim napadom, ki obsegajo od 75.000 do 100.000 škodljivih programov na dan!
Kibernetični napadi obsegajo od 75.000 do 100.000 škodljivih programov na dan
Kibernetični napadi obsegajo od 75.000 do 100.000 škodljivih programov na dan

“Konkurenti pogosto niso osredotočeni na avtomatizirano analizo zlonamernih programov in namesto tega ponujajo klasične (iz prodajnih polic) varnostne rešitve, ki se pogosto ne morejo upreti kibernetičnim napadom takšnega obsega, kot ga številne organizacije doživljajo v tem času,” je dejal Audun Lødemel, VP za trženje in poslovne razvoj v podjetju Norman.

“Notranji strokovnjaki potrebujejo prava orodja pri določanju, če je prišlo do kršitve politik dostopa do podatkov, kdo je začel napad in kdo bi lahko razpolagal z ukradenimi podatki. Te naloge hitro postanejo prevelika ovira, saj pri konvencionalni analizi s pomočjo t.i. metod obratnega inženirstva (ang.reverse engineering methods) analiza posameznega vzorca traja tudi 20 minut. To je dovolj časa, da se praktično onemogoči celotno omrežje podjetja in se tudi ogroža veliko količina podatkov. “

“Norman Sandbox ® avtomatske antimalware tehnologije ponujajo boljši način. Ko se implementirajo, se čas za odziv na incidente zmanjša drastično od nekaj dni na nekaj ur, v nekaterih primerih se potreben čas za analizo zmanjša tudi do 95%” je dejal Lødemel.

“Norman Sandbox® tehnologije ponujajo avtomatizirane pristope pri analizi velikih količin malwarea in prinašajo dramatične izboljšave pri učinku donosnosti naložb.”

Norman se je s pomočjo tehnologije Norman Sandbox uveljavil kot pionir varnostnih izdelkov in je zaupanja vredno strokovno podjetje, prepoznano s strani svetovnih organizacij za preiskovanje in zaščito pred kibernetskimi incidenti od prvih dni škodljive programske opreme.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FAETON d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri FAETON d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Norman prejel nagrado revije Reseller

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FAETON d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku