Računalništvo, telefonija
27.02.2021 20:02
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kdo je FROGBLUE in kaj zmore?

.. Frogblue je decentraliziran sistem, zasnovan na individualnih inteligentnih modulih. Žabe (Frogs) imenujemo pametne zelene module, ki jih namestimo za stikala, podometna ohišja ali kje v bližini ..
Kdo je FROGBLUE in kaj zmore?
Kdo je FROGBLUE in kaj zmore?

Razširitev sistema je zelo enostavna, saj v sistem dodajamo »žabe«, število le-teh pa je praktično neomejeno (tudi več 100 modulov).

Prilagodljivost te tehnologije uporabniku ponuja rešitev na vseh nivojih: modeli se enostavno vgradijo oz. namestijo, uporabi se manj kablov, koncept je zasnovan za enostavno vgradnjo pri prenovah in za nove objekte.

Kdo je FROGBLUE in kaj zmore?Inovativna nemška tehnologija

Spoznajte inovativno nemško tehnologijo za pametne hiše, ki jo je razvil dr. Ralf Hinkel s svojo ekipo. Hinkel je pred leti razvil in predstavil tudi inteligentni sistem Mobotix kamer, namenjen globalnemu tržišču.

Frogblue filozofija je zasnovana na visoki kvaliteti produkta, podprtega z izjemno fleksibilnostjo in različnimi izvedbami, hkrati pa je rešitev cenovno dostopna.

Popolna kombinacija FROGBLUE-ja in MOBOTIX-a

Objekt na sliki je obnovljena in dograjena hiša v Provansi. Opremljena je z inovativno in pametno tehnologijo frogblue. Tehnologija omogoča vklapljanje, izklapljanje, zatemnitve, meritve, odpiranje vrat ali reagiranje na gumbke in stikala. Po vsej hiši se lahko nastavijo žaluzije na točno določeno pozicijo v točno določenem trenutku. Vse temelji na brezžični tehnologiji. Preko »virtualnih kablov« izmenjujejo ukaze ali se sinhronizirajo.

V hiši na sliki so združene MOBOTIX kamere, ki so integrirane z modulom Frogblue USB link. Na ta način je mogoče združiti vse prednosti frogblue tehnologije in varnostnega sistema Mobotix. Kupec je v tem primeru želel sistem brez kablov in iskal centralno izključitev svetil ob izhodu iz hiše ter hkrati aktivacijo video nadzornega sistema. V tem primeru je na izhodnem stikalu (tipkalu) potreben trikratni klik na stikalo. K tej avtomatizaciji lahko dodamo še ostale enote, ki jih krmilimo, kot so žaluzije, ogrevanje in podobno.

Glavne prednosti

Glavni razlogi, zaradi katerih je frogblue sistem postal izbira lastnika te zgradbe? Po tem, ko so module frogblue namestili v vse sobe, se lahko vse luči vklopijo, izklopijo in zatemnijo brez predhodne nastavitve. Brezžična nastavitev je varna. Namestitev sistema od sporočanja, obveščanja, imena sob in signalov, je v tem primeru trajala manj kot dva dni. To v primerjavi z drugimi sistemi pomeni prihranek časa za monterja in prihranek denarja za lastnika hiše. Za sistem frogblue ni potrebna centralna nadzorna enota, ni potrebna povezava do interneta ali oblaka, kot tudi ne IT instalacija. Vsaka »žaba« ima vgrajen logičen modul, ki ji omogoča sprejemanje, analiziranje in posredovanje sporočil z isto komponento v sistemu. Frogblue ponuja vse, kar pametna hiša potrebuje – z oddaljenim dostopom z uporabo frogDisplay-a lahko tudi nadzorujete celoten sistem.

Več najdete na www.frogblue.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku