Računalništvo, telefonija
29.09.2014 11:44
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Katera letališča imajo brezplačen Wi-Fi?

Vsi, ki ste že kdaj leteli, se zavedate, koliko časa je treba čakati na letališčih. Čakanje na posameznih terminalih, pri pregledu potnega lista, pred oddajo prtljage, pri detektorju kovin, da ne govorimo o samem čakanju na letalo. Pri vsem tem čakanju nam lahko brezžično omrežje Wi-Fi olajša številne muke. Toda na katerih letališčih je dejansko na voljo?
Omrežje Wi-Fi ni vedno brezplačno.
Omrežje Wi-Fi ni vedno brezplačno.

Vsa večja letališča imajo na voljo brezžično omrežje Wi-Fi, kar je te dni pomembno 71 % mednarodnim potnikom. Toda na nekaterih letališčih je na voljo brezplačno, na drugih je brezplačna le omejena uporaba, v tretjih pa boste morali vsako uporabo plačati v urnih postavkah.

Pri iskalniku ugodnih letov SkyScanner.net so pripravili vodič po omrežjih Wi-Fi na 50 večjih evropskih letališčih. Našega Brnika ni med njimi, zato smo preverili tudi njihovo omrežje. Lahko jih pohvalimo, saj odprto brezžično povezavo nudijo že od decembra 2007. Za njeno uporabo ne potrebujete nobenih ključev ali posebnih varnostnih nastavitev na vaših napravah. So pa tudi eni izmed prvih v Evropi, ki so uvedli spletno prijavo na let. Vsekakor pohvalno, naši.

Seznam letališč s stanjem brezžičnih omrežij najdete na bit.ly/letalisca-wifi. Sedaj lahko bolje načrtujete svoje vmesne postanke do končne destinacije.


Prijavi napako v članku