Slušalke
10.02.2024 10:12

Deli z drugimi:

Share

Karizmatični iPod z odprto kodo obnorel kupce!

Odprtokodni predvajalnik iPod je na zagonskih portalih skupno zbral več kot preračunanih 139 tisoč evrov. Prvi kupci pa bodo novost prejeli šele septembra letos.
Foto: Crowd Supply)
Foto: Crowd Supply)

Apple je prvi iPod predstavil pred več kot 21 leti. Prvotni model z vmesnikom FireWire je bil samo prenosni predvajalnik glasbe, Apple pa je do leta 2017, ko je prenehal izdelovati iPod Nano in Shuffle, izdeloval modele, namenjene izključno poslušanju zvoka. Nekateri navdušenci nad iPodom so ga sprejeli kot novega klasičnega predvajalnika glasbe, vendar je našel tudi privržence med tistimi, ki so si želeli izkušnje, podobne iPhonu, a telefona niso potrebovali.

Ker ima predvajalnik iPod še vedno veliko privržencev, je skupina zanesenjakov po njegovem izgledu pripravila nadvse zanimivi predvajalnik glasbe imenovan Tangara. Ta temelji tako na osnovi odprte strojne kot programske kode. Zato ga je mogoče tako povsem prilagoditi našim potrebam kot predelati njegov izgled in funkcionalnosti. Zato ne preseneča, da je obnorel mnoge.

Odprtokodni predvajalnik iPod je na zagonskih portalih skupno zbral več kot preračunanih 139 tisoč evrov. In to kljub temu, da je za odptokodni predvajalnik glasbe Tangara treba odšteti kar preračunanih 226 evrov. Prvi kupci pa bodo novost prejeli šele septembra letos.

Predvajalnik glasbe Tangara je opremljen z zaslonom velikosti 1,8-palca oziroma 4,6-centimetra. Ta vsebine izrisuje z ločljivostjo 160 x 128 slikovnih točk, kar je precej manj v primerjavi s klasičnim predvajalnikom iPod. Tangara podpira brezžično povezavo Bluetooth, a pri tem uporablja zgolj glasbeni kodek SBC. Zato ne preseneča, da bomo najboljšo glasbeno izkušnjo dobili z uporabo 3.5-milimetrskih žičnih sluišak, in sicer do 48kHz (CD kakovost).

Inovativni predvajalnik glasbe Tangara lahko predvaja glasbene datoteke MP3, FLAC, Opus in Ogg Vorbis. Poleg tega ga lahko opremimo tudi s pomnilniško kartico do kapacitete dveh terabajtov. Več informacij o novincu pa je na voljo na speltni povezavi https://sr.ht/~jacqueline/tangara/.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
predvajalniki

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več