Računalništvo, telefonija
23.04.2014 15:08

Deli z drugimi:

Share

Kapital, znanje in poznanstva za globalni uspeh

PODIM 2014, ena največjih mednarodnih start-up in podjetniških konferenc v CEE regiji (Maribor, Slovenia, 14. – 15. maj 2014).
Kapital, znanje in poznanstva za globalni uspeh
Kapital, znanje in poznanstva za globalni uspeh

Neposreden dostop do investitorjev, možnost iskanja soustanovitelja ali novih sodelavcev za start-up ekipe in priložnost zasebnega mentorskega srečanja s svetovno uveljavljenim strokovnjakom za start-up podjetja so ključne prednosti za udeležence letošnje konference PODIM. V dveh dneh se bo zvrstila množica predavanj, delavnic, okroglih miz in drugih priložnosti za mreženje, učenje od najboljših in motivacijo za globalni uspeh. Med več kot 40 uglednimi govorniki konference so letos tudi Mark Johnson, ki je v šestih mesecih lansiral in prodal podjetje Zite družbi CNN za 20 milijonov USD, Ash Maurya, avtor knjižne uspešnice Running Lean, Shira Abel, ameriško-izraelska gurujka digitalnega marketinga, viralnosti in vedenjskega inženiringa in Andrea Spiegel iz družbe Forbes.

Trije ključni dogodki za start-upe; rok za prijavo do konca tedna

PODIM je ena največjih podjetniških konferenc v CEE regiji, ki bo letos potekala v duhu podjetniškega vlaka smrti in zabave oz. adrenalinskih vzponov ter bolečih podjetniških padcev. V okviru konference se bodo zvrstili trije ključni dogodki za start-up podjetja, za vse tri pa je rok za prijavo do konca tega tedna!

Prvi je PODIM Challenge, na katerem se bo pet izbranih start-up podjetij predstavilo uglednim investitorjem, ki iščejo nove priložnosti za naložbe v Sloveniji. Gre za predstavnike skladov tveganega kapitala kot so Founder Centric, Intel Capital, SpeedInvest, Credo Ventures, Launchub, RSG Capital in drugih regijskih skladov. Poleg predstavitve potencialnim vlagateljem in možnosti pridobiti investicijo nagradni paket za pet nastopajočih start-upov vsebuje še zasebno mentorstvo z izbranim investitorjem, brezplačno udeležbo na celodnevni delavnici Running Lean z Ashem Maurya ter 5.000 € vreden vavčer za dizajn aplikacije, izdelka ali celostne grafične podobe, ki ga bo enemu izmed petih kandidatov podaril dizajnersko podjetniški pospeševalnik DsgnFwd.

Po besedah člana organizacijskega odbora konference PODIM Blaža Kosa je v podjetništvu najtežje zgraditi odlično ekipo in najti kompetentne sodelavce. Glede na to, da bo na konferenci več kot 500 udeležencev, med njimi tudi potencialnih soustanoviteljev, sodelavcev ali investitorjev, so organizatorji konference v sodelovanju s spletno platformo Cofinder organizirali PODIM Matching ali ”hitre zmenke” za nosilce start-up ekip, ki za uresničitev svoje ideje iščejo soustanovitelja ali nove sodelavce.

Ker en pogovor s pravim človekom mlademu podjetniku lahko prihrani leta dela in včasih tudi usodnega učenja na napakah, je tretji dogodek PODIM 1:1 namenjem temu, da se start-up podjetjem skuša zagotoviti zasebno mentorsko srečanje z uglednim izbranim govornikom, med katerimi je lahko ustanovitelj aplikacije Zite, avtor mednarodne uspešnice Running Lean, vodilni kader iz revije Forbes ali ameriško-izraelska gurujka digitalnega marketinga.

Izbor najsvetlejše start-up zvezde in Slovenija kot mednarodno podjetniško vozlišče

Konferenco bo slavnostno otvorila predsednica vlade Alenka Bratušek, ki bo v uvodnem nagovoru predstavila načrt, kako Slovenijo spremeniti v mednarodno podjetniško vozlišče. Gospodarski minister Metod Dragonja bo ob otvoritvi PODIM Challenge napovedal nov celovit produkt semenskega kapital za start-up podjetja. Ob zaključku prvega dne konference bo na večernem gala dogodku potekala slavnostna razglasitev zmagovalca nacionalnega izbor Start:up leta 2014.

Najbolj perspektivnemu slovenskemu start-up podjetju bo predsednik države Borut Pahor izročil znameniti kristalni kipec, ki ga je oblikovala mednarodno uveljavljena slovenska modna oblikovalka Maja Ferme.

Celoten program konference je objavljen na www.podim.org/sl-si/program.


Prijavi napako v članku