Računalništvo, telefonija
20.06.2020 13:26

Deli z drugimi:

Share

Kaos zaradi znižane cene igralne konzole PlayStation 4

Poceni igralna konzola PlayStation 4 je v Franciji povzročila pravi kaos.
Poceni igralna konzola PlayStation 4 je v Franciji povzročila pravi kaos.

Igralne konzole gredo še vedno v prodajo kot za stavo, saj po mnenju mnogih poznavalcev nudijo precej boljšo igralnost v primerjavi z osebnimi računalniki in mobilnimi napravami. Med njimi pa daleč najbolj izstopa igralna konzola PlayStation 4 podjetja Sony. V dobrih šestih letih so trgovci skupno prodali kar 102,8 milijonov teh igralnih konzol. Tako je igralna konzola PlayStation 4 dejansko postala najhitreje prodajana igričarska naprava vseh časov.

Čeprav bo igralna konzola PlayStation 5 naprodaj že v nekaj mesecih, gre igralna konzola PlayStation 4 še vedno odlično v prodajo. V Franciji pa je ta nedavno povzročila kaos, posredovati pa je morala celo policija. Ena od poslovalnic trgovske verige LIDL je namreč igralno konzolo PlayStation 4 ponudila v prodajo za zgolj 95 evrov, medtem ko moramo zanjo v redni prodaji še vedno odšteti okoli 300 evrov. To je seveda privabilo številne ljubitelje iger, ki so se začeli prerivati in sploh niso upoštevali pravil varnostne razdalje.

Ker se ljubitelji iger niso želeli umiriti, je morala posredovati celo policija. To so za umiritev strasti morali uporabili celo solzivec. Na srečo je bilo to dovolj, da se je ponovno vzpostavil red in mir. Kako so se razmere odvijale pred francosko izpostavo trgovske verige LIDL pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/hdqQoLDgtD8.


Prijavi napako v članku