Poslovne rešitve
Varnost
19.09.2023 11:17

Deli z drugimi:

Share

Kamere, ki noč in dan varujejo vaše imetje

Nepremičnine so navadno naše največje imetje. Najmanj, kar lahko naredimo za njihovo varnost je, da si priskrbimo kamere, s katerimi bomo lahko v vsakem trenutku preverili, ali je vse tako, kot mora biti.

S kamerami, ki jih namestimo doma, v pisarni ali pred stavbo, na primer na vrtu ali parkirišču, zlahka nadziramo nepremičnino in poskrbimo za občutek varnosti, ko smo zdoma. Konec koncev bomo morebitnega nepridiprava s pomočjo nadzornih kamer lahko hitreje odkrili tudi, ko smo doma in bi nam predrznež celo ob naši prisotnosti rad kaj odtujil.

Včasih je bilo področje nadzornih kamer zelo nišno, zato jih je imel le redkokdo doma. Bolj pogoste so bile v podjetjih ali prostorih, kjer se je hranilo kaj vrednejšega. Sčasoma se je to spremenilo in danes so kamere tako dostopne, da si jih lahko privošči praktično vsakdo. Za nekaj deset evrov si lahko privoščite tako zunanjo kot notranjo kameri, za dobrih 200 evrov kupite več kamer in še videonadzorni snemalnik, na katerem bodo varno shranjeni posnetki.

Notranja Wi-Fi kamera

Tenda kamere so jamstvo za kakovost. Tenda PT CP6 je zmogljiva Wi-Fi kamera za domači nadzor, ki vključuje 360-stopinjasko pokritost z vrtljivo glavo in 3 MP kamero. Opremljena je s funkcijo infrardečega nočnega vida (do 12 metrov), pametnega zaznavanja in sledenja gibanju, zvočnega ter svetlobnega alarma, nastavite lahko območje snemanja po meri, s pomočjo aplikacije, ki si jo lahko naložite na svoj pametni telefon pa omogoča dvosmerno komunikacijo. Z internetom jo lahko povežete brezžično preko Wi-Fi povezave ali žično, saj ima na zadnjem delu LAN vhod.

Zunanji »bullet« kameri

Če potrebujete zunanjo kamero, je tu Tenda CT6, ki združuje funkcije, kot so infrardeči nočni vid (do 30 metrov), zaznavanje gibanja, zajem zvoka in napajanje preko PoE (Power over Ethernet). Ta varnostna kamera je lahko nameščena tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Dogajanje, ki ga zajema, lahko seveda spremljamo v priročni aplikaciji, tako da smo vedno »na tekočem«. Do kakovostne slike ločljivosti 3MP v realnem času lahko dostopamo preko brezžične ali žične povezave z internetom.

Podobna zunanja kamera je Tenda IT7-PRS-4, ki ima še malce boljši, 4 MP zajem slike, na internet pa jo lahko povežemo zgolj žično. Prav tako premore infrardeči nočni vid (do 30 metrov), zaznavanje gibanja, zajem zvoka in vse, kar od tovrstnih kamer pričakujemo, vključno s povezovanjem z aplikacijo in upravljanjem preko pametnega telefona.

Imate raje kamere oblike »kupole«?

Tenda IC7-PRS je zmogljiva žična 4 MP kamera, ki se lahko napaja preko PoE. Poleg tega premore precej podobne tehnologije, kot zgoraj omenjene: infrardeči nočni vid (do 30 metrov), zaznavanje gibanja, zajem zvoka … Je odlična za namestitev v trgovinah, tovarnah, restavracijah, manjših in srednje velikih podjetjih. Uporabniki lahko preko mobilnih telefonov ali računalnikov seveda tudi spremljajo dogajanje v realnem času.

Zadnja, a nikakor ne najmanj pomembna, pa je novost, zunanja kamera Tenda CH3, ki omogoča 360-stopinjsko panoramsko pokritost zunanjih površin. Z njo boste tudi ponoči lahko opazovali barvno sliko (opremljena je tako z IR lučmi kot z reflektorji), spremljali video ločljivosti 1080p, uporabljali dvosmerni zvok … Kamera zaznava ljudi in je (tako kot ostale) opremljena z alarmom, ki prestraši morebitnega vsiljivca. Idealna je za nadzor dvorišča, kmetije, trgovine, parkirišča, restavracije in še bi lahko naštevali. Žično ali brezžično jo lahko povežemo na internet in s pomočjo pametnega telefona opazujemo, kaj se okoli nje dogaja.

Kakor koli obrnemo, so varnostne kamere orodje, s pomočjo katerega se počutimo bolj varne. Tudi kadar nas ni doma lahko vsak trenutek pogledamo, kaj se tam dogaja – ne glede na to, ali smo na delovnem mestu ali na drugem koncu sveta. Pogoj je le dostop do interneta. Poleg tega kamere že same po sebi »dajo misliti vsiljivcu«. Če se jim približa, pa ga opozorijo še z alarmom. Zaradi vsega naštetega so nepogrešljive tako doma kot v pisarni oziroma v kateremkoli prostoru, za katerega nam je mar.

Če jih povežete še s snemalnikom Tenda, ki snema in shranjuje posnetke do osmih povezanih kamer, da si jih lahko kasneje ogledate, ste naredili za varnost vse, kar je v vaši moči.

Več in natančnejše informacije o kamerah Tenda najdete na spletni strani www.techtrade.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
video kamere brezžične kamere Kamere

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več