Varnost
12.10.2021 12:35
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kamere in senzorji za miren spanec

Tehnično varovanje objektov je vse bolj pomembno. Minili so časi, ko ste lahko odšli od doma in bili prepričani, da nepridipravov ne bo zamikalo vaše imetje. Za miren spanec in miren odhod od doma potrebujete ustrezne rešitve.

Ko govorimo o varnosti domov in poslovnih objektov, najprej pomislimo na videonadzor in protivlomno varovanje ter z njim povezano javljanje vloma, ropa ali napada. Digitalizacija je prisotna na vsakem koraku, z njo pa je trg preplavilo nešteto rešitev, in ko se odločate, da boste nekaj naredili za varnost svojih prostorov, ste ob tako pestri ponudbi lahko hitro zmedeni.

Izberite preverjenega ponudnika z licenco

Kako naj vem, na koga se obrniti? Katera rešitev je prava za moje potrebe? S podobnimi vprašanji so se srečali že številni, ki so nejevoljno brskali po spletu in iskali varnostno rešitev, enostavno za uporabo, ki bo zagotavljala visok nivo varnosti in bo po možnosti še poceni.

Težava se pojavi, ko ste pripravljeni poseči po najcenejših rešitvah, ki dajejo lažni občutek varnosti, na pravo varnost pa pozabite. Videonadzor in protivlomno varovanje imate konec koncev prav zaradi – varnosti. Zato se morate obrniti na ponudnika, ki se ne posveča zabavni elektroniki, ampak vgrajuje sisteme za razkrinkanje nepovabljenih gostov.

Vrhunska oprema, konkurenčne cene

Kakovost in najnižja cena nikoli ne gresta skupaj, boste pa pri podjetju Teratec dobili vrhunsko opremo (ponujajo osnovni in visok nivo opreme, za vsakogar nekaj) po konkurenčnih cenah. Specializirani in licencirani so za izvajanje sistemov tehničnega varovanja poslovnih in zasebnih objektov. Da vse deluje kot mora, je zadolžena profesionalna ekipa z bogatimi izkušnjami in znanjem. Ekipa, ki bo optimalno poskrbela za vašo varnost in za varnost vašega premoženja.

Tako kot ima licenco Ministrstva za notranje zadeve RS samo podjetje, imajo tudi zaposleni osebne licence in certifikate, ki jih tudi redno obnavljajo. Poleg tega zagotavljajo celovito ponudbo, ki zajema svetovanje, načrtovanje in pripravo dokumentacije, izvedbo in vzdrževanje sistema.

Poglejmo zanimivo kombinacijo, ki pride prav skorajda kjer koli: kamera s senzorji za javljanje vloma.

Kamere omogočajo odličen pregled z ene lokacije

Nadzor s kamerami vam omogoča vpogled v dogajanje na različnih lokacijah z enega mesta. Video nadzor je uporaben v vsakem objektu, še posebej pa se izkaže pri večjih. Bistvena prednost tovrstnega nadzora je, da ima lahko oseba pregled nad velikim območje, tudi iz oddaljene lokacije preko osebnega računalnika ali pametnega telefona. Dobra pokritost objekta s kamerami vam omogoča nadzor vseh dogodkov na objektu (požar, nepooblaščen vstop, nesreča …). Posnetki se pogosto izkažejo za dobrodošlo pomoč pri morebitni policijski preiskavi izrednih situacij in iskanju vzrokov za dogodke.

Senzorji sprožijo hitro akcijo

Panik stikalo za javljanje ropa ali senzorji za javljanje vloma, nameščeni v objektu so naprave, ki takoj sprožijo akcijo. Hitro ukrepanje je v takih trenutkih za vaše premoženje bistvenega pomena. Tehnični sistemi za javljanje vloma ali ropa varujejo vašo lastnino pred nepridipravi podnevi in ponoči. Če vstopi nepridiprav v objekt, ste o tem obveščeni vi ali pa kar neposredno služba za varovanje, ki nemudoma pošlje mobilno intervencijsko ekipo na vašo lokacijo. Tako vlomilcu ali roparju občutno skrajšamo čas za delovanje in mu preprečimo odtujitev imetja, kar je ključnega pomena.

Kup drugih možnosti

Lahko si omislite tudi sisteme za javljanje požara in plinov. Vse večja potreba je prav po vgradnji javljalnikov požara v stanovanjskih hišah, saj izkušnje kažejo, da se požar v kuhinji pojavi ravno takrat, ko smo pri kuhi in nas vmes kaj zmoti, na primer obisk sosedov.

Predvsem v podjetjih je modra izbira tudi kontrola pristopa, s katero lahko za obiskovalce in zaposlene določite polje dostopa. Čitalec kartic beleži tudi evidenco vstopov v objekt in v prostore, kar zmanjšuje možnosti in poskuse zlorab.

Podjetju Teratec zaupajo že mnogi, od fizičnih strank do velikih in manjših podjetij z različnih področij: od farmacije do hotelov, od športnih objektov do avtomobilske industrije in gostinstva.

Glede na to, kaj potrebujete, lahko s strokovnjaki podjetja Teratec izberete idealen komplet po meri. Vsak sistem tehničnega varovanja namreč deluje samostojno, lahko pa jih tudi medsebojno povezujemo.

Pomembno je, da se pred vgradnjo sistema za tehnično varovanje posvetujete s kompetentnimi strokovnjaki, kajti le tako boste za svoj denar dobili sistem varovanja, ki bo služil svojemu namenu, hkrati pa je sistem krojen tako, da bo povsem ustrezal vašim potrebam.

Več najdete na www.teratec.si.

Vas zanima več iz te teme?
Kamere

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več