Facebook
14.01.2013 11:54

Deli z drugimi:

Share

Kakšne spremembe je prinesla nova Facebookova časovnica?

Facebookovi programerji so pred kratkim uvedli opazne grafične spremembe priljubljenega družabnega omrežja. Te so uporabniki sprejeli z navdušenjem, saj je zdajšnja časovnica bolj usmerjena k sporočilom in komunikaciji s prijatelji.
Sovražite zdajšnjo časovnico? Kmalu bo na voljo nova, ki vas bo zagotovo prevzela!
Sovražite zdajšnjo časovnico? Kmalu bo na voljo nova, ki vas bo zagotovo prevzela!

Čeprav je časovnica priljubljenega družabnega omrežja komajda dočakala prvo obletnico, so Facebookovi programerji pred kratkim uvedli opazne grafične spremembe. Te so uporabniki sprejeli z navdušenjem, saj je zdajšnja časovnica bolj usmerjena k sporočilom in komunikaciji s prijatelji. Pri prenovljeni časovnici objave namreč ne »skačejo« več levo in desno, ampak ves čas ostajajo na levi, kar uporabnikom Facebooka znatno olajšuje branje starejših sporočil.

Nekoliko zožen desni stolpec je sedaj namenjen prikazovanju seznama prijateljev, nedavnih aktivnosti in drugih obvestil, ki niso povezana z izmenjavo sporočil. Manjših sprememb je bila deležna tudi vrhnja stran osebne strani uporabnikov priljubljenega družabnega omrežja, saj so bila ukinjena vsa okna, ki so vodila do prijateljev, fotografij, zemljevidov in všečkov. Na osebni strani se iz nepojasnjenih razlogov ne prikazuje več razmerje uporabnika.

Facebook je novo časovnico najprej ponudil uporabnikom na Novi Zelandiji, v prihodnjih nekaj tednih pa bo na voljo še preostalim uporabnikom širom sveta. Če bo šlo vse po sreči jo bomo slovenski uporabniki deležni še pred koncem januarja.


Prijavi napako v članku