Operacijski sistemi
31.10.2012 08:14

Deli z drugimi:

Share

Vse novosti novega Androida 4.2 Jelly Bean

Android 4.2 Jelly Bean je prinesel bogato paleto uporabnih novosti!
Android 4.2 Jelly Bean je prinesel bogato paleto uporabnih novosti!

Podjetje Google je tako tablični računalnik Nexus 10 kot pametni mobilni telefon Nexus 4 opremilo z novo različico mobilnega operacijskega sistema. Tu gre za Android 4.2 Jelly Bean, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša kar nekaj uporabnih novosti. Ta ponuja povsem novo izkušnjo z digitalnim fotoaparatom, prenovljen in učinkovit način pisanja sporočil, daljšo avtonomijo delovanja in še mnogo več.

Nad mobilnim operacijskim sistemom Android 4.2 Jelly Bean bodo zelo navdušeni ljubitelji digitalne fotografije. Ta namreč ponuja funkcijo »photo sphere«, ki omogoča zajemanje 360-stopinjskih panoramskih fotografij. Vse zajete posnetke lahko neposredno delimo preko družabnega omrežja Google+ in celo kartografskega sistema Google Map.

Pri Androidu 4.2 Jelly Bean so na svoj račun prišli tudi tisti, ki veliko tipkajo. Tu lahko besede namreč »tipkamo« z vlečenjem prsta po zaslonu (enako kot pri aplikaciji Swype). Ta lahko hitrost »tipkanja« poveča celo za 30 odstotkov in več. Izboljšana je bila tudi funkcija za glasovni vnos besed.

Ker tablični računalnik pogosto uporablja več oseb hkrati, so Googlovi programerji mobilni operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean opremili z večuporabniškim načinom. Ta dejansko omogoča, da ima vsak uporabnik svojo domačo stran, ozadje, vidgete ter celo aplikacije in računalniške igre. Podatki posamičnih aplikacij in iger so ločeni med uporabniki.

Android 4.2 Jelly Bean omogoča brezžično deljenje vsebin s pametnim televizijskim sprejemnikom. Nadvse zanimiva je tudi funkcija Daydream, saj ta ob zaklenjenem zaslonu prikazuje fotografije. Googlovi programerji so pri novosti izboljšali še sistemska opozorila in obvestila. Tu seveda ne gre spregledati tega, da je Android 4.2 Jelly Bean v primerjavi s predhodnikom hitrejši, zanesljivejši in varčnejši z električno energijo. To posledično podaljša avtonomijo delovanja.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku