Računalništvo, telefonija
30.06.2011 15:08
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kakšne kamere nas čakajo v prihodnosti?

Prihodnost fotoaparatov in kamer je lepa.
Prihodnost fotoaparatov in kamer je lepa.

Nikon je na mednarodni razstavi Hello Demain (Pozdravljena prihodnost) v Franciji predstavil svoje najnovejše tehnologije, s katerimi spreminja sedanjost in oblikuje prihodnost. Fotografski gigant je radovedni javnosti predstavil digitalne fotoaparate, spletne kamere, zamenljive zaslone LCD in druge nadvse inovativne rešitve.

Javnost je bila zelo navdušena nad zrcalno-refleksnim fotoaparatom. Tu gre namreč za povsem prilagodljiv aparat, ki mu lahko zamenjamo praktično vse dele in ne samo objektiva, kot je to značilno za zdajšnje rešitve. Obiskovalce sejma ni pustila hladna niti okrogla kamera Nikon Multi-Ball. Tu gre za kamero, ki samodejno posname veliko število fotografij po celotnem prostoru. Ta lahko »izdela« še 3D panoramsko fotografijo.

Na mednarodni razstavi Hello Demain je Nikon predstavil še prototip kamere, opremljene s 6-palčnim oziroma 15,3-centimetrskim zaslonom in ročajem na vsaki strani. Ta naprava naj bi bila kot nalašč za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Nič manj zanimiva ni bila spletna kamera i-Ball, saj po obliki spominja na oko. Upajmo, da bodo vse te naprave ugledale luč sveta v bližnji prihodnosti. Z njimi bomo zagotovo izstopali v množici povprečnih in oblikovno nezanimivih naprav.


Prijavi napako v članku