Triki in nasveti
27.04.2011 12:59
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako z mobilnikom Android do boljšega spanca?

Dovolj dolg spanec je zlata vreden!
Dovolj dolg spanec je zlata vreden!

Ste v zelo slabi kondiciji, se počutite utrujene in le stežka opravljate vsakdanja dela? Povsem možno je, da so te težave povezane s kroničnim pomanjkanjem spanca. Pomanjkanje spanca naj bi bilo med drugim povezano še s srčnimi boleznimi, visokim krvnim pritiskom, debelostjo, diabetesom tipa 2 in povišanim slabim holesterolom. Za zdravo življenje bi morali na dan spati vsaj šest ur. Uporabniki mobilnikov Android lahko spremljajo in analizirajo spanec kar s pomočjo brezplačnega programa Sleep Bot.

Programska oprema Sleep Bot je sila enostavna za uporabo. Tu namreč zadošča le pritisk “gumba” ob odhodu v posteljo in ponovni pritisk ob prebujanju. Preko všečnega grafičnega vmesnika lahko spremljamo, koliko ur smo spali in trenutno stanje primerjamo z že zbranimi podatki. Te podatke lahko prikažemo tako v tabeli kot priročnem grafikonu. Tu je možno vnesti celo želeno dolžino spanca. Če ne bomo dosegli zastavljenega cilja, nam bo aplikacija seštevala »časovni dolg«.

Ker lahko v programski opremi Sleep Bot vnašamo tudi zapiske, pregledujemo grafe in uporabljamo budilko, bomo lahko brez težav upravljali z dolžino našega spanca. Poleg tega je na voljo še nekaj praktičnih nasvetov za kakovostnejši in daljši spanec. Programska oprema Sleep Bot je brezplačno na voljo na spletnem portalu Android Market. V primeru težav pri uporabi uporabnega programa lahko seveda vedno računate na pomoč uporabnikov Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/iLhSt).


Prijavi napako v članku