Tiskalniki in skenerji
13.07.2020 22:44
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako varni so vaši dokumenti?

.. Sodobni dokumentni sistemi omogočajo večjo varnost zaupnih podatkov ter znižajo stroške procesov v podjetjih ..
Kako varni so vaši dokumenti?
Kako varni so vaši dokumenti?

Kljub visoki digitalizaciji slovenskih podjetij večina dokumentov še vedno začne ali konča svojo pot na tiskalniku. S sodobnimi dokumentnimi sistemi pa lahko ostalo pot dokumenta avtomatiziramo ter zaščitimo pred nepooblaščenimi očmi.

Po podatkih analitikov Quocirca je že 70% organizacij doživelo eno ali več naključnih kršitev zaupnosti podatkov zaradi nezadostne varnosti tiskanja. V letu 2014 je bilo tako kar 14% vseh kršitev zaupnosti podatkov povezanih z natisnjenimi dokumenti (vir: ITRC – Identity Theft Resource Centre).

uniFLOW: programska oprema za upravljanje s tiskom

S programsko opremo Uniflow lahko varno tiskate ter skenirate dokumente. Odgovornim omogoča popoln pregled tiskanja ter skeniranja dokumentov ter omogoča samodejno blokiranje tiskanja dokumentov, ki so zaupne naprave.

uniFLOW zaklene tiskalnike, ki tako brez prijave uporabnika ne morejo tiskati, skenirati ali kopirati. Vsakemu uporabniku se lahko dodeli nivo zaupnosti dokumentov, ki jih še lahko tiska; če želi natisniti dokument, ki je nad nastavljenim nivojem zaupnosti, se tiskanje samodejno blokira. Enako velja pri skeniranju: uporabnik lahko skenira le na mesta, ki so mu določena ter na e-poštne naslove, ki so dovoljeni. Tako se prepreči naklepen ali naključen beg zaupnih podatkov.

Therefore: dokumentni sistem za arhiviranje in upravljanje z dokumenti

Therefore omogoča kreiranje elektronskega shranjevanja vseh vaših poslovnih informacij. Z njim lahko zajemate, razvrščate in dostopate do fiksnih vsebin, slik, dokumentov, poročil in drugih poslovno kritičnih informacij. Iskanje shranjenih informacij je preprosto preko univerzalnega vmesnika ali celo spleta, zato zaposleni potrebujejo minimalno šolanje, rezultat pa je kar najučinkovitejši način dela.

Therefore omogoča, da za večjo varnost natančno in enostavno določite pooblastila posameznega uporabnika. Administratorje lahko pooblastite, da centralno oblikujejo in definirajo poslovna pravila. Še več, vsakemu dokumentu je avtomatsko dodan digitalni podpis. Za pomoč vašemu poslovanju pri spoštovanju današnjih predpisov glede ustreznosti dokumentov omogoča nova politika ohranjanja po poteku določenega časa izbris dokumentov ali odstranitev njihovih starejših verzij.Od začetnih sistemov za individualne uporabnike do najširših podjetniških razporeditev s številnimi uporabniki je Therefore™ popolnoma nadgradljiva rešitev. S širjenjem vašega poslovanja lahko dodajate uporabnike in vhodne naprave, kot so skenerji in večnamenski tiskalniki (MFP).

Več informacij o dokumentnih sistemih Canon dobite pri podjetju Bilban d.o.o. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
Uniflow tisk Bilban

Prijavi napako v članku