Triki in nasveti
15.07.2012 08:57
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako učinkovito iskati elektronsko pošto na Gmail računu?

Ukaz is:unread vam bo omogočil, da boste zagotovo vso vašo elektronsko pošto videli.
Ukaz is:unread vam bo omogočil, da boste zagotovo vso vašo elektronsko pošto videli.

Elektronski poštni predal Gmail številni s pridom uporabljamo, saj nam med drugim ponuja intuitivni uporabniški vmesnik ter izredno veliko količino prostora, na katerega lahko shranjujemo elektronsko pošto. Zaradi izjemne razširjenosti Gmaila med uporabniki, smo za vas zato izbrskali nekaj kratkih nasvetov, ki vam bodo olajšali iskanje vaše elektronske pošte na njem. Spodaj smo sicer omenili samo tri ukaze. Obstaja jih še kar nekaj, a so omenjeni eni izmed bolj koristnih.

Če v svoj elektronski poštni predal prejmete veliko elektronske pošte, potem se vam je morda že zgodilo, da ste katero izmed elektrosnkih sporočil pozabili pogledati in nanj odgovoriti. Ta problem lahko enostavno rešite. Gmail namreč omogoča, da se na enem mestu izpiše vsa neodprta elektronska pošta. Do nje lahko pridete tako, da v zgornjem delu vašega Gmail računa v vnosno okno za iskanje elektronskih sporočil vpišete is:unread in ta ukaz nato seveda potrdite s tipko Enter. Za tem se vam bodo izpisala vsa vaša neodprta elektronska sporočila.

Če bi radi, da vam Gmil izpiše elektronsko pošto, v kateri je bila priponka, potem v Gmailov iskalnik vpišite ukaz has:attachment. Če pa želite, da vam izpiše samo tisto elektronsko pošto, ki ste jo predhodno označili z zvezdico, pa vtipkajte is:starred. Vse tri ukaze sicer lahko med seboj tudi kombinirate. Če boste v iskalnik vpisali na primer has:attachment is:starred, vam bo Gmail izpisal vso elektronsko pošto, ki je imela priponko in zvezdico. Vse naštete ukaze pa sicer lahko kombinirate tudi z elektronskim naslovom posamezne osebe ali njenim imenom oziroma priimkom.


Prijavi napako v članku