Telefoni
24.04.2021 10:50
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako spremenit vaš star telefon Samsung Galaxy v napravo za pametni dom?

Star telefon Samsung Galaxy lahko enostavno prelevimo v napravo za pametni dom.
Star telefon Samsung Galaxy lahko enostavno prelevimo v napravo za pametni dom.

Kaj storite najprej, ko pridete domov? Preden se zasluženo uležete na kavč, najprej prižgete glavno luč in ostale svetilke. Zakaj to še vedno delate ročno? Ne predstavljate si življenja brez pametnih telefonov, ki v velikih primerih postorijo vse samodejno. Tudi v avtomobilu se prepustite voditi pametni tehnologiji. Zakaj se ne bi prepustili tudi vašemu domu, ki bo vsakodnevno enolično prižiganje luči opravil namesto vas?

Če imate doma star pametni mobilni telefon Samsung Galaxy imamo dobro novico za vas. Mobilno napravo boste namreč lahko kmalu brez težav spremenili v napravo za pametni dom. Tu gre za storitev »Galaxy Upcycling at Home«, ki je trenutno na preizkušnji v Združenih državah Amerike in Združenem kraljestvu. Ključni namen nove storitve je dejansko zmanjšati elektronsko onesnaževanje in narediti pametni dom dostojnejši.

Storitev »Galaxy Upcycling at Home« dejansko poskrbi, da se za namene upravljanja pametnega doma uporablja senzorje, ki so vgrajeni v starem pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy. Tu je seveda prisotna tudi umetna inteligenca. Na ta način lahko na primer telefon spremenimo v otroški monitor, daljinski upravljavec za televizor, napravo za samodejno prižiganje in ugašanje luči in še mnogo več. Upajmo le, da bo storitev »Galaxy Upcycling at Home« kmalu na voljo tudi nam.


Prijavi napako v članku