Triki in nasveti
24.02.2021 14:15

Deli z drugimi:

Share

Kako sklicati in načrtovati Zoom sestanke, da bomo bolj organizirani?

Slika 1
Slika 1

Sklicati oz. organizirati Zoom sestanek ni ravno znanstvena fantastika kajne? Kaj pa načrtovanje Zoom sestankov vnaprej? Tudi to je precej enostavno, pomaga pa nam lahko do boljše organizacije našega vsakdanjika.

Proces načrtovanja Zoom sestanka je podoben ne glede na to, ali uporabljamo spletno stran, namizno aplikacijo, ali morda mobilno aplikacijo. Pa si poglejmo, kako načrtujemo Zoom sestanek:

Kako načrtovati Zoom sestanek na spletni strani?

 1. Odpravimo se na Zoom spletno stran in se vpišemo v svoj račun;
 2. ko smo prijavljeni, kliknemo “My Account” v zgornjem desnem kotu domače stran (slika 1);
 3. v desnem zgornjem kotu kliknemo na “Schedule a Meeting”. (slika 2) Odpre se nam obrazec, v katerega vpišemo tematiko in opis sestanka, prav tako pa vnesemo še datum in uro. Ko vnesemo vse željene podatke, na dnu najdemo gumb “Save”;
 4. na naslednji strani imamo možnost, da dodamo sestanek v svoj Google Calendar, Outlook Calendar, ali Yahoo Calendar. Lahko pa seveda tudi kopiramo povezavo do sestanka in jo delimo z povabljenimi.

Kako načrtovati Zoom sestanek v namizni aplikaciji?

 1. Odpremo Zoom namizno aplikacijo in se vpišemo;
 2. kliknemo najprej “Home” in nato še “Schedule”. Uporabimo lahko tudi drugo pot, in sicer kliknemo na “majhno “+” ikono zgoraj levo v razdelku “Meetings” (slika 3);
 3. odpre se nam podoben obrazec, kot smo ga predstavili zgoraj v spletni verziji. Vnesemo ime, datum in čas, nastavimo video, varnostne in koledarske nastavitve ter v “Advanced Options” sekciji dodamo še nekaj potencialnih dodatnih nastavitev, kot je recimo “Mute participants upon entry”; (slika 4)
 4. kliknemo na moder “Save” gumb in načrtovani Zoom sestanek se nam pojavi na desni strani v sekciji “Home”. Vse sklicane sestanke lahko najdemo tudi pod “Meetings”.

Kako načrtovati Zoom sestanek v mobilni aplikaciji?

 1. Odpremo Zoom mobilno aplikacijo na telefonu;
 2. na domači strani “Meet & Chat” izberemo “Schedule” na vrhu ekrana (slika 5);
 3. vnesemo naslov sestanka in čas ter datum. Kot pri zgoraj predstavljenih možnostih tudi tukaj lahko izberemo še kakšne dodatne nastavitve, kot sta “Enable Waiting Room” and “Require Meeting Passcode”; (slika 6)
 4. izberemo “Save” ali “Done” v zgornjem desnem kotu;
 5. če smo aplikaciji Zoom dovolili dostop do koledarja, se nam odpre še en obrazec, kjer lahko dodamo dogodek v koledar naprave. Na koncu izberemo “Add” v zgornjem desnem kotu (slika 7);
 6. odpravimo se v razdelek “Meetings” in izberemo sestanek, ki smo ga ravnokar sklicali. Izberemo “Add invitees” in pojavi se nam “pop-up” vprašanje, ali želimo postali e-mail, lahko pa, kot že prikazano v zgornjih primerih, kopiramo povezavo do dogodka in jo pošljemo po svojih kanalih.

Prijavi napako v članku