Življenjski slog
05.06.2024 07:30
Posodobljeno 6 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako sedeti bolj udobno in brez bolečin v hrbtu?

Ali se spomnite svojih dvajsetih let, ko ste lahko sedeli za računalnikom ure in ure, ne da bi občutili kakršno koli bolečino?
Z ergonomskimi pisarniškimi stoli ERGOS sedenje postane užitek. Foto: Ergonomske rešitve
Z ergonomskimi pisarniškimi stoli ERGOS sedenje postane užitek. Foto: Ergonomske rešitve

Prevrtite nekaj let naprej in čas je pustil svoje sledi. Nepravilni gibi in nepravilna telesna drža zadnjih nekaj let so pustili posledice. Ob koncu dneva ste utrujeni, bolečine v hrbtu in vratu so postale stalnica, ledveni del je tog, rekreacija in telovadba pa ne prinašata več enakega olajšanja kot nekoč. Stanje se bo z leti samo še poslabšalo, zato je pomembno, da ukrepate že danes.

Ergonomska oprema je ključna za ohranjanje zdravja pri delu v pisarniškem okolju. Ergonomsko oblikovana delovna mesta omogočajo delavcem bolj udoben in prijeten delovni prostor. To pomeni manj fizičnega nelagodja, kar lahko zmanjša stres, utrujenost in bolečine, kar vodi v povečano produktivnost in zadovoljstvo pri delu.

Ergonomski pisarniški stoli ERGOS: ko sedenje postane užitek

Povprečen posameznik preživi več kot 10 ur na dan v statičnem sedečem položaju, bodisi za računalnikom v službi, doma ali na poti. Vendar pa še vedno večina velik del tega časa preživi na standardnih pisarniških stolih, ki ne nudijo ustrezne podpore.

Statično sedenje je največji krivec za zdravstvene težave, ki se pri nekaterih lahko pojavijo šele po nekaj letih. Bolečine v hrbtu, ramenih in križu so le nekatere izmed težav, ki se pojavijo kot posledica dolgotrajnega sedenja. Kaj storiti? Izbira pravega ergonomskega stola je ključna za ohranjanje zdrave drže in zmanjševanje težav s hrbtenico. Stoli z možnostjo prilagoditve višine in ledvene podpore poskrbijo za udobje med dolgotrajnim sedenjem.

Ergonomski pisarniški stoli ERGOS obkljukajo vse značilnosti vrhunskega pisarniškega stola.

ERGOS stoli so popolnoma nastavljivi, kar pomeni, da boste svoje pisarniško delo opravili ob zmanjšanem mišičnem naporu in obremenitvi sklepov, hkrati pa boste porabili občutno manj energije. To jim uspe s spodbujanjem aktivnega sedenja, četudi se vi tega ne zavedate. S pisarniškim stolom ERGOS se lahko bolečine v hrbtu, napetost mišic in celo dolgotrajne težave s hrbtenico zmanjšajo ali preprečijo, kar prispeva k splošnemu udobju in zdravju pri delu.

Kako ergonomski pisarniški stoli ERGOS poskrbijo za zdravo in pravilno sedenje?

Ergonomski pisarniški stoli ERGOS so zasnovani za udobno in zdravo sedenje, saj ponujajo številne možnosti prilagoditve. Vsak element stola je popolnoma prilagodljiv, kar pomeni, da se lahko ergonomski pisarniški stol ERGOS popolnoma prilagodi vašim potrebam.

Sedišče je obloženo s spominsko peno za večje udobje, za podporo hrbtenice pa poskrbijo mrežno hrbtišče, nastavljiv naslon za glavo in nastavljiva ledvena opora. 3D nastavljivi nasloni za roke prav tako poskrbijo za pravilno držo. Za trajnost pa poskrbijo stabilno kovinsko podnožje in gumijasta kolesa, ki med uporabo ščitijo talne površine, certificirana po mednarodnem standardu BIFMA.

Brezplačna dostava, strokovno svetovanje in preizkus

V podjetju ERGOS se zavedajo, da je izbira novega ergonomskega stola pomembna odločitev. Zato vam svetujejo, kateri bi bil za vas najprimernejši glede na vaše telesne karakteristike. Izbrani stol pa lahko popolnoma brezplačno in neobvezujoče testirate kar do 7 dni.

Stole vam brezplačno dostavijo na vaš naslov, domači ali službeni. Prav tako vam lahko brezplačno svetujejo, kako urediti vaše sedeče delovno mesto po ergonomskih načelih, da se boste kar najbolje počutili.

Ergonomski pisarniški stoli ERGOS in Ergonomski pripomočki ERGONOMKO: popoln ergonomski dvojec

Če pa ste ergonomski stol že nabavili in imate še vedno težave in bolečine, se potrjuje dejstvo, da smo pri dolgotrajnem sedenju kljub dobremu stolu izpostavljeni nepravilnemu sedenju. Stol ERGOS in ergonomsko stojalo ERGONOMKO sta nepogrešljiva dodatka v vsaki pisarni in popoln ergonomski dvojec, saj celovito rešujeta probleme sedečega in stoječega delovnega mesta, predvsem tam, kjer se vsakodnevno srečujemo z dokumenti v tiskani obliki. Preverite ergonomske pripomočke ERGONOMKO in si olajšajte dolgotrajno sedenje: Ergonomski pripomočki ERGONOMKO.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Ergonomske rešitve.
Vas zanima več iz te teme?
Ergos pisarniški stoli


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več