Triki in nasveti
22.02.2011 14:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako samodejno utišati zvonjenje mobilnika?

Program Silent Time nas bo prikrajšal za marsikatero nevšečnost.
Program Silent Time nas bo prikrajšal za marsikatero nevšečnost.

Zvonjenje mobilnega telefona med sestankom oziroma pri pouku je nezaslišano, saj zmoti potek dnevnega reda oziroma predajanja znanja. Zato je potrebno zvonjenje mobilnika izklopiti še preden vstopimo v sejno sobo oziroma v učilnico. Žal zaradi številnih obveznosti in skrbi na to pogosto pozabimo. Če si lastimo pametni mobilni telefon Android, nam bo tu nekoliko prizaneseno. Zanj je namreč na voljo brezplačna programska oprema, ki poskrbi za samodejno utišanje neželenega zvonjenja.

Tu gre za program Silent Time, ki je seveda na voljo za prenos na portalu Android Market. S pomočjo grafično preprostega vmesnika lahko hitro in enostavno v priročni tedenski tabeli določimo čas, kdaj bo pametni mobilni telefon prešel na tiho delovanje. Tu lahko izklop zvonjenja vnaprej nastavimo tako na točno določeno časovno obdobje (za čas, ko smo na primer v šoli ali na sestanku) kot za ves dan (na primer konec tedna).

Izklop zvonjenja lahko s programsko opremo Silent Time nastavimo za en dan, za izbrane dneve v tednu ali za vnaprej določen interval (na primer vsak prvi ponedeljek v mesecu). Brezplačen program Silent Time je sila enostaven za uporabo. V primeru težav ali dvomov pri uporabi programa lahko seveda vedno računate na pomoč uporabnikov Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/iLhSt).


Prijavi napako v članku