Varnost
20.01.2023 13:44
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako s kontekstnimi obveščevalnimi storitvami do večje kibernetske varnosti

Podjetje CREAplus je distribucijo informacijskih rešitev in storitev za kibernetsko varnost razširilo s storitvami podjetja KELA, ki organizacijam omogočajo, da proaktivno nevtralizirajo najpomembnejše grožnje iz kibernetskega kriminalnega podzemlja.
  • Odkrivanje najbolj skrivnih zlonamernih dejavnosti kibernetskih kriminalcev proti posamezni organizaciji.
  • Edinstvena kombinacija spremljanja zunanje in notranje izpostavljenosti ter realnih kibernetskih groženj v kontekstu tveganj za organizacijo.
  • Zmanjšanje napadne površine z opozorili o grožnjah, vrednotenjem tveganj ter priporočili za odpravo varnostnih pomanjkljivosti.
  • Idealna rešitev za ponudnike upravljanih storitev kibernetske varnosti zaradi celovitih in povezanih zmožnosti ter visoke stopnje prilagodljivosti in avtomatizacije.

Podjetje CREAplus je sklenilo novo zastopstvo, s katerim je dopolnilo ponudbo kibernetske varnosti. V svoj portfelj je vključilo storitve podjetja KELA, ki organizacijam omogočajo, da proaktivno nevtralizirajo najpomembnejše grožnje iz kibernetskega kriminalnega podzemlja. Gre za edinstvene storitve, ki na enem mestu združujejo obveščanje o grožnjah podjetju v realnem času ter neprestano spremljanje izpostavljenosti podjetja v kibernetskem prostoru. Ob tem ponuja vrednotenje tveganj, vključno z integracijo v obstoječi kibernetski varnostni sistem in prilagojenimi priporočili za ublažitev posledic kibernetskih incidentov. Strokovnjaki za kibernetsko varnost podjetja KELA aktivno sodelujejo s podjetjem in tako pravočasno preprečijo kibernetske vdore ter posledično visoko materialno in nematerialno škodo.

»Ponosni smo, da so nas v podjetju KELA prepoznali kot kompetentnega partnerja za zastopstvo njihovih produktov, ki jih izkoriščajo najbolj izpostavljena velika in ugledna podjetja ter državne uprave po vsem svetu,« je povedal Mitja Trampuž, direktor podjetja CREAplus.

V letošnjem letu načrtujejo izgradnjo partnerske mreže, pri čemer bodo še posebej osredotočeni na ponudnike storitev varnostno-operativnih centrov, ki podpirajo velike in srednje slovenske organizacije. Podjetje CREAplus je pridobilo zastopstvo tudi za druge zahodno balkanske trge, kar mu bo omogočilo dodatno okrepitev v Jugovzhodni Evropi.

Dostop do najbolj skritih dejavnosti kibernetskega kriminala

Tehnologija podjetja KELA se od drugih ponudnikov, ki po večini zagotavljajo široke in splošne informacije o grožnjah, razlikuje predvsem v tem, da samodejno prodre v najtežje dostopne kotičke, kjer delujejo kibernetski kriminalci. Te težko dostopne podatke spravi v kontekst tveganj za organizacijo, s čimer ta pridobi informacije za lažje in hitrejše odzivanje na dejanske grožnje ter zmanjša napadno površino, preko katere bi lahko hekerji prodrli v njene IT-vire.

Preiskovanje in obveščanje v grožnjah poteka v kontekstu organizacije

Kot je pojasnil Trampuž je »temeljna prednost produktov KELA zagotavljanje osmišljenih obveščevalnih podatkov, ki jih organizacija uporabi na taktični, operativni in strateški ravni ter s tem vzpostavi proaktivno odzivanje in zaščito pred kibernetskimi grožnjami. Omogoča prilagoditev glede na posebne zahteve organizacije ter visoko stopnjo avtomatizacije procesov, zato so ti produkti še posebej zanimivi za ponudnike upravljanih storitev kibernetske varnosti.«

Platforma KELA omogoča enostavno povezovanje v trenutni sistem kibernetske varnosti organizacije, pri čemer vzpostavi spremljanje izpostavljenosti v notranjem in zunanjem kibernetskem prostoru. Kot je še povedal Trampuž, lahko organizacija z uporabo produktov KELA zmanjša površino napadov že v enem tednu, saj takoj ob uvedbi pridobi samodejna opozorila o grožnjah, merjenje tveganj v realnem času ter prilagojena priporočila za ublažitev posledic kibernetskih incidentov.

Več informacij: https://creaplus.com/sl/program/kela


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAPLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAPLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAPLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več