Varnost
20.01.2023 13:44
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako s kontekstnimi obveščevalnimi storitvami do večje kibernetske varnosti

Podjetje CREAplus je distribucijo informacijskih rešitev in storitev za kibernetsko varnost razširilo s storitvami podjetja KELA, ki organizacijam omogočajo, da proaktivno nevtralizirajo najpomembnejše grožnje iz kibernetskega kriminalnega podzemlja.
  • Odkrivanje najbolj skrivnih zlonamernih dejavnosti kibernetskih kriminalcev proti posamezni organizaciji.
  • Edinstvena kombinacija spremljanja zunanje in notranje izpostavljenosti ter realnih kibernetskih groženj v kontekstu tveganj za organizacijo.
  • Zmanjšanje napadne površine z opozorili o grožnjah, vrednotenjem tveganj ter priporočili za odpravo varnostnih pomanjkljivosti.
  • Idealna rešitev za ponudnike upravljanih storitev kibernetske varnosti zaradi celovitih in povezanih zmožnosti ter visoke stopnje prilagodljivosti in avtomatizacije.

Podjetje CREAplus je sklenilo novo zastopstvo, s katerim je dopolnilo ponudbo kibernetske varnosti. V svoj portfelj je vključilo storitve podjetja KELA, ki organizacijam omogočajo, da proaktivno nevtralizirajo najpomembnejše grožnje iz kibernetskega kriminalnega podzemlja. Gre za edinstvene storitve, ki na enem mestu združujejo obveščanje o grožnjah podjetju v realnem času ter neprestano spremljanje izpostavljenosti podjetja v kibernetskem prostoru. Ob tem ponuja vrednotenje tveganj, vključno z integracijo v obstoječi kibernetski varnostni sistem in prilagojenimi priporočili za ublažitev posledic kibernetskih incidentov. Strokovnjaki za kibernetsko varnost podjetja KELA aktivno sodelujejo s podjetjem in tako pravočasno preprečijo kibernetske vdore ter posledično visoko materialno in nematerialno škodo.

»Ponosni smo, da so nas v podjetju KELA prepoznali kot kompetentnega partnerja za zastopstvo njihovih produktov, ki jih izkoriščajo najbolj izpostavljena velika in ugledna podjetja ter državne uprave po vsem svetu,« je povedal Mitja Trampuž, direktor podjetja CREAplus.

V letošnjem letu načrtujejo izgradnjo partnerske mreže, pri čemer bodo še posebej osredotočeni na ponudnike storitev varnostno-operativnih centrov, ki podpirajo velike in srednje slovenske organizacije. Podjetje CREAplus je pridobilo zastopstvo tudi za druge zahodno balkanske trge, kar mu bo omogočilo dodatno okrepitev v Jugovzhodni Evropi.

Dostop do najbolj skritih dejavnosti kibernetskega kriminala

Tehnologija podjetja KELA se od drugih ponudnikov, ki po večini zagotavljajo široke in splošne informacije o grožnjah, razlikuje predvsem v tem, da samodejno prodre v najtežje dostopne kotičke, kjer delujejo kibernetski kriminalci. Te težko dostopne podatke spravi v kontekst tveganj za organizacijo, s čimer ta pridobi informacije za lažje in hitrejše odzivanje na dejanske grožnje ter zmanjša napadno površino, preko katere bi lahko hekerji prodrli v njene IT-vire.

Preiskovanje in obveščanje v grožnjah poteka v kontekstu organizacije

Kot je pojasnil Trampuž je »temeljna prednost produktov KELA zagotavljanje osmišljenih obveščevalnih podatkov, ki jih organizacija uporabi na taktični, operativni in strateški ravni ter s tem vzpostavi proaktivno odzivanje in zaščito pred kibernetskimi grožnjami. Omogoča prilagoditev glede na posebne zahteve organizacije ter visoko stopnjo avtomatizacije procesov, zato so ti produkti še posebej zanimivi za ponudnike upravljanih storitev kibernetske varnosti.«

Platforma KELA omogoča enostavno povezovanje v trenutni sistem kibernetske varnosti organizacije, pri čemer vzpostavi spremljanje izpostavljenosti v notranjem in zunanjem kibernetskem prostoru. Kot je še povedal Trampuž, lahko organizacija z uporabo produktov KELA zmanjša površino napadov že v enem tednu, saj takoj ob uvedbi pridobi samodejna opozorila o grožnjah, merjenje tveganj v realnem času ter prilagojena priporočila za ublažitev posledic kibernetskih incidentov.

Več informacij: https://creaplus.com/sl/program/kela


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več