Obvestila podjetij
29.03.2021 17:33
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako rešiti izziv z označevanjem v laboratoriju?

Etikete, napisane na roko, lahko zaradi slabe berljivosti zaposlenim povzročajo velike težave. Vzroka sta dva: manjša in nerazločna pisava sodelavcev v laboratoriju ter vpliv zunanjih dejavnikov – vlage in kemikalij. Slaba berljivost pa lahko privede tudi do napak in napačno interpretiranih vzorcev ter rezultatov.

Ko se začne dogajati zgoraj opisano, je zelo priporočljivo, da zamenjate vaš sistem označevanja. Sistem, ki bo rešil vaše težave, je sistem za označevanje z nalepkami, ki so v celoti natisnjene ali pa vsaj predtiskane. Te lahko dopolnite z ročnim dopisovanjem. Prva opcija je seveda bolj priporočljiva, saj je bolj zanesljiva in prinaša večjo produktivnost.

Natisnjene laboratorijske nalepke so drage, lepljenje pa zamudno pa je to res?

Pravzaprav je lahko ravno obratno. Z označevanjem s predtiskanimi nalepkami si lahko prihranite čas in zmanjšate stroške, saj z neustreznim označevanjem tvegate napake, ki vas lahko stanejo veliko časa in denarja. Napačno vzorčenje lahko namreč privede do napačnih interpretacij rezultatov in v najslabšem primeru do potrebe, da se poizkus ponovi. Tiskalnik nalepk je lahko vaš rešitelj pri laboratorijski tekmi v natančnosti pri branju.

Nalepke bodo tako vedno jasno čitljive, z vsemi informacijami, ki se prilagajajo vzorcem nalepke poljubne velikosti. Kaj pa tiskalniki za tisk nalepk? Najbolj primerni tiskalniki nalepk so prenosni in manjših dimenzij. Ti omogočajo oblikovanje in tiskanje nalepk v laboratoriju, kjer je manj prostora. Programska oprema za tisk nalepk vam bo omogočila hiter ponatis le-teh ali tisk nalepk z zaporednimi številkami.

Ultimativno označevanje v laboratoriju

Vse vzorce, zaloge, lokacije in opremo lahko označite s tiskanimi nalepkami. Za kategorizacijo lahko poskrbite z edinstveno identifikacijsko številko ter v kombinaciji z laboratorijskim informacijskim sistemom za upravljanje informacij. Vključite še črtne kode ali QR-kode za hitrejši dostop do informacij o vzorcu. Označite lahko tudi lokacije – sobo, polico ali zamrzovalnik – s črtnimi kodami ali identifikacijskimi številkami. Ta pristop drugim raziskovalcem, laboratorijskim tehnikom in osebju omogoča lažje iskanje.

Prava izbira nalepk za delo v laboratoriju

Etikete za zamrzovanje ali kriogene etikete

Kriogene nalepke so namenjene dolgoročni odpornosti v tekočem dušiku (do –196°C), ki se uporablja pri transportu ali shranjevanju vzorcev. Kriogene etikete so uporabne za označevanje epruvet v kliničnih laboratorijih, pri biomedicinskih raziskavah in v drugih znanstvenih okoljih.

Nalepke, odporne na kemikalije

Nalepke, odporne na kemikalije, ponudnika Zebra zdržijo tudi nekaj let. Glede na agresivnost kemikalij, ki jih uporabljate, boste morali izbrati tudi ustrezno folijo za tisk. Med manj agresivne štejemo slano vodo in čistila za okna, med srednje močne kemikalije štejemo alkohol ter belilo, pod močnejše olje in maščobe in med najekstremnejše aceton in ksilen.

Za več informacij o ponudbi nalepk in tiskalnikih za tisk na nalepke, ki se dobro znajdejo v laboratoriju, se obrnite na strokovnjake za črtne kode, Info-kod d.o.o.

Vas zanima več iz te teme?
INFO-KOD

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več