Projektorji
01.10.2013 18:32
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako pravilno primerjati projektorje?

Danes je Epson v Zagrebu ponovno poudaril, zakaj družba, ki je bila ustanovljena leta 1942, danes s svojimi 97 podjetij po celem svetu pridela preko 11 milijard USD prometa ter povprečno v enem dnevu patentira 13 novih konceptov. CLO (Colour Light Output) je postal novi standard, ki bo končno omogočil verodostojno primerjavo med projektorji.
Na predstavitvi so uporabili sinhrono projeciranje dveh projektorjev, kar med drugim izniči senco predavatelja.
Na predstavitvi so uporabili sinhrono projeciranje dveh projektorjev, kar med drugim izniči senco predavatelja.

Tokrat je bil na regionalnem srečanju s partnerji in novinarji poudarek na svetlobi, natančneje na »novem« standardu svetilnosti projektorjev CLO (Colour Light Output), ki ga je uveljavil prav Epson. Trenutni standardi svetilnosti namreč merijo le belo barvo, kar pa v vsakdanjem okolju ni prav merodajen podatek – kdo namreč projicira belo, res?!

Na področju projektorjev tudi sicer Epson dominira že od leta 2001. Nič čudnega, saj so prav njihovi razvijalci predstavili novo, superiorno 3LCD tehnologijo, ki jo danes uporablja le še konkurenčni Sony in je tudi do 25 odstotkov energijsko učinkovitejša v primerjavi z DLP projektorji z enim čipom.

Novega standarda svetilnosti CLO bomo še najbolj veseli prav uporabniki, ki se ob nakupu projektorja odločamo glede na karakteristike, kot so svetilnost, življenjska doba žarnice, ločljivost, itd. A kaj, ko so na svetilnost do danes vsi gledali drugače. Na primer, pri klasičnem DLP projektorju bi 3000 »belih« lumnov pomenilo cca. 700 »barvnih CLO« lumnov, medtem ko bi pri 3LCD projektorju ta številka ostala enaka!

Nauk dneva je torej enostaven – ob nakupu projektorja zahtevajte tudi oceno CLO (Colour Light Output), saj le ta nudi dobro osnovo za primerjavo med projektorji.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

WLAN-SAT, Aleksander Marzidovšek s.p.

Krasna 5, 2319 Poljčane, Tel: 040 222 266