Računalništvo, telefonija
25.06.2016 12:36
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako povsem legalno do glasbe preko BitTorrenta?

Storitev BitTorrent Now ponuja glasbene vsebine tistoh glasbenikov, ki še niso uveljavljeni.
Storitev BitTorrent Now ponuja glasbene vsebine tistoh glasbenikov, ki še niso uveljavljeni.

BitTorrent velja za enega najbolj popularnih programov za izmenjavo različnih oblik bolj ali manj nelegalnih datotek (glasba, filmi, igre in podobno). To pa je daleč od namena, ki ga zasledujejo njegovi lastniki. Slednje namreč zanima poseg na bolj dobičkonosni trg, digitalno izmenjavo glasbe, kar je neposredno dokazalo s pripravo nadvse zanimive storitve za pretakanje glasbe z imenom BitTorrent Now.

Storitev BitTorrent Now vsebine deli na osnovi peer-to-peer tehnologije (P2P), njen namen pa ni tekmovati z vodilnimi storitvami za pretakanje glasbe, kot na primer Apple Music. Ta bo nekakšna odskočna deska za tiste glasbenike, ki še niso uveljavljeni, saj lahko obdržijo do 70 odstotkov prihodkov. Glasbeniki imajo tu celo možnost izbire, da uporabnikom ponudijo svojo glasbo brezplačno (z reklamnimi oglasi), ali pa jo prodajajo, pri čemer ceno določi tisti, ki glasbo posluša.

Glasbena platforma BitTorrent Now je trenutno na voljo preko spletnega brskalnika tako za pametne mobilne telefone kot za tablične računalnike Android (now.bt.co/apps). Kmalu bo novost na voljo še za mobilne naprave iOS in Apple TV.


Prijavi napako v članku