Triki in nasveti
23.06.2011 11:57
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako pospešiti in izboljšati varnost brezžične povezave na Androidu?

Ker so nezaščitena omrežja Wi-Fi nevarna,
Ker so nezaščitena omrežja Wi-Fi nevarna,

Ena izmed najhujših sovražnikov avtonomije pametnih mobilnih telefonov sta brezžična povezava Wi-Fi in navigacijski sistem GPS. Zdaleč najboljši način za podaljšanje avtonomije mobilnika je seveda izklop vseh brezžičnih povezav, ko jih ne potrebujemo. Včasih izklop brezžične povezave Wi-Fi ni najbolj smotrn, saj jo ponavadi potrebujemo tako doma kot na delovnem mestu in je povrh vsega še brezplačna.

Tu nam lahko priskoči na pomoč program Y5 – Battery Saver. Brezplačna programska oprema samodejno določi naš položaj kar s pomočjo oddajnikov GSM. Naš mobilnik jim namreč med delovanjem vedno oddaja in od njih prejema mobilne podatke. Ko smo v bližini zaupanja vredne brezžične točke Wi-Fi, program Y5 samodejno vključi povezavo Wi-Fi. Če se od nje oddaljimo, se povezava nemudoma izključi.

Da program Y5 – Battery Saver samodejno vključi povezavo Wi-Fi, se moramo seveda nanjo prvič prijaviti »ročno«. Če smo to že storili pred namestitvijo programa, nam tega ne bo potrebno narediti še enkrat. Nadvse uporaben program Y5 – Battery Saver je na voljo na portalu Android Market, in sicer na spletnem naslovu http://goo.gl/lc3Fx. Po pomoč in nasvete se seveda lahko zatečete še na forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku