Računalništvo, telefonija
21.02.2016 13:49

Deli z drugimi:

Share

Kako podaljšati avtonomijo delovanja iPhona za ena dan?

Avtonomijo delovanja mobilnega telefona iPhone lahko povečamo že z odstranitvijo aplikacij!
Avtonomijo delovanja mobilnega telefona iPhone lahko povečamo že z odstranitvijo aplikacij!

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov dobro vemo, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Zaradi tega naprave polnimo že skorajda na vsakem koraku, žal pa dostop do električnega omrežja ni vedno mogoč. To težavo lahko sicer odpravimo z zunanjimi polnjivimi baterijami, vendar je vse prej kor praktično. Avtonomijo delovanja pa bomo pri pametnem mobilnem telefonu iPhone najlažje podaljšali tako, da bomo izklopili vse dejavnike, ki po nepotrebnem porabljajo dragoceno baterijo in s tem zmanjšujejo avtonomijo delovanja.

Za daljšo avtonomijo delovanja pametnega mobilnega telefona iPhone moramo najprej odstraniti vse mobilne aplikacije (oziroma vsaj tiste, ki jih ne potrebujemo), ki za delovanje potrebujejo neprestan dostop do svetovnega spleta. Med njimi najdemo Facebook, Instagram, Tumblr, Twitter in WhatsApp. Če uporabljate Google Maps izključite navigacijski sistem GPS, ko ga ne potrebujete. Med velikimi sovražniki baterije najdemo tudi program Skype, ki na dan izprazni tudi do 30 odstotkov baterije.

Čeprav so aplikacije nepogrešljiv del pametnega mobilnega telefona iPhone, to še ne pomeni, da jih moramo imeti nameščene vse po vrsti. Priporočamo vam, da imate na mobilnem telefonu nameščene le tiste aplikacije, ki jih nujno potrebujete pri vsakdanjem delu. S tem prijemom boste avtonomijo delovanja svoje nepogrešljive mobilne naprave lahko podaljšali tudi za 24 ur.


Prijavi napako v članku