Računalništvo, telefonija
27.08.2020 12:49
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako najlažje sprostiti prostor na mobilni napravi Android

Program »Files by Google« je kot nalašč, da se znebimo neželenih datotek na naši mobilni napravi.
Program »Files by Google« je kot nalašč, da se znebimo neželenih datotek na naši mobilni napravi.

Ko se odločamo za nakup novega pametnega mobilnega telefona, so strojne specifikacije pogosto tiste, ki nas prepričajo v nakup. Med pomembnejšimi strojnimi specifikacijami izstopajo predvsem velikost zaslona, kapaciteta baterije, zmogljivost procesorja in kapaciteta vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov. Največji »kamen spotike« predstavlja predvsem vgrajeni pomnilnik, saj je razpoložljivost, ki je namenjena uporabniku, manjša, kot oglašujejo proizvajalci mobilnikov.

Ker fotografije, glasba in filmski posnetki zaradi visoke kakovosti in ločljivosti zavzamejo veliko prostora, se lahko kaj hitro zgodi, da nam ga zmanjka. To še posebej drži za tiste uporabnike, ki razpolagajo s pametnimi mobilnimi telefoni brez možnosti razširitve pomnilnika. Na srečo si tu lahko pomagamo z brezplačno programsko opremo podjetja Google, in sicer z aplikacijo »Files by Google«.

Mobilna aplikacija »Files« nam omogoča, da lahko z zgolj nekaj dotiki sprostimo prostor hitreje in enostavneje kot kadarkoli prej. Izbrišemo lahko stare fotografije, datoteke iz aplikacij za klepet, odstranimo podvojene datoteke, izbrišemo neuporabljene aplikacije in še mnogo več. Poleg tega si lahko ogledamo, koliko prostora imamo še na razpolago na našem pametnem telefonu ali na pomnilniški kartici SD.

Prostor je tudi ključnega pomena za nemoteno delovanje našega pametnega mobilnega telefona. Zato je pomembno, da redno brišemo odvečne datoteke in s tem pridobimo več prostora za shranjevanje podatkov. Brezplačna programska oprema »Files« je na voljo za prenos na povezavi http://bit.ly/rac-files.


Prijavi napako v članku