Računalništvo, telefonija
20.12.2018 06:37

Deli z drugimi:

Share

Kako na enostaven način prelisičiti prepoznavo obraza na Androidu?

Tehnologija prepoznavanja obrazov še ni dovolj izpopolnjena za zagotavljanje visokega nivoja varnosti.
Tehnologija prepoznavanja obrazov še ni dovolj izpopolnjena za zagotavljanje visokega nivoja varnosti.

Vse od pričetka uporabe dostopnih gesel nas učijo, da to ne smemo deliti z nikomer in da moramo biti pri izbiri gesel zelo pazljivi. Ker to pri mobilnih napravah ni ravno priročno, se vse več proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov Android odloča za podporo sistemu prepoznave obrazov. Ta tehnologija je med uporabniki vse bolj priljubljena, saj močno poenostavlja prijavo v mobilno napravo, z njeno pomočjo pa lahko celo izvajamo plačila in dostopamo do aplikacij.

Nadobudni zanesenjaki spletnega portala Forbes pa so z enostavnim poskusom dokazali, da je sistem prepoznave obrazov na mobilnih napravah Android lahko prelisičiti na relativno enostaven način. Za to je bila uporabljena slika obraza, natisnjena s pomočjo tridimenzionalnega tiskalnika, zanjo pa je bilo treba odšteti preračunanih 330 evrov. Zanesenjakom je s tem načinom uspelo prelisičiti sistem za prepoznavo obrazov na pametnih mobilnih telefonih Samsung Galaxy S9, LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy Note 8 in OnePlus 6 (z različnimi stopnjami težavnosti), medtem ko sistema prepoznave obraza pametnega mobilnega telefona iPhone ni bilo moč prelisičiti.

Omenjeni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov Android so v izjavi za javnost zapisali, da sistem prepoznave obrazov ni namenjen zagotavljanju visokega nivoja varnosti, ampak je bolj namenjen predvsem enostavnejši prijavi. Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da zanesenjaki spletnega portala Forbes niso preizkusili pametnih mobilnih telefonov Android z naprednim sistemom prijave s pomočjo obraza, kot sta na primer Huawei Mate 20 Pro in Xiaomi Mi 8 Pro.


Prijavi napako v članku