Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
24.05.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

Kako je Huawei povzročil revolucijo na področju sledenja spanju

Spanje je ključno za zdravje in dobro počutje
Spanje ima v življenju pomembno vlogo, zato je ključno, da dosežemo kakovosten spanec, ki ohranja splošno zdravje in zdravo delovanje možganov.

spanec, ki ohranja splošno zdravje in zdravo delovanje možganov.

Ob svetovnem dnevu spanja 15. marca je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) delil izsledke, da so kazalci spanja generalno gledano slabi v vseh pregledanih starostnih skupinah prebivalstva, med njimi pa najbolj zaskrbljujoče izstopajo podatki o otrocih in mladostnikih. To je skladno z rezultati globalnih raziskav, ki kažejo, da je vse več posameznikov nezadovoljnih s kakovostjo spanca. Težava je še toliko izrazitejša, ker večina svetovnega prebivalstva nima dostopa do medicinske opreme za diagnosticiranje težav med spanjem.

Huawei se zaveda, da spanje vpliva na dobro počutje in zdravje, zato poudarja, da so lahko pametne nosljive naprave ključne pri doseganju zdravih spalnih navad.

Vse več podatkov na zapestju

Huawei je v ospredju pri vključevanju tehnologije za upravljanje spanja neposredno na zapestje. Pri tem izstopajo nove pametne ure Huawei Watch Fit 3, Watch 4 Pro Space Edition ali čudoviti ženski model Watch GT 4 v zelenih tonih ter športna zapestnica Huawei Band 9, z na znanosti temelječo tehnologijo slednje spanja Huawei TruSleep. Ta pomaga razumeti kakovost spanja na podlagi meritev tipala gibanja (ACC) in optičnega tipala (PPG). Vsako jutro poleg izčrpne analize prejmete še prilagojena priporočila za izboljšanje.

Z zagotavljanjem poglobljenega sledenja zdravju Huaweieve tehnologije omogočajo na podatkih temelječe odločitve o spalnih navadah, kar spodbuja zdravo rutino za boljše fizično in duševno zdravje. Pametna športna zapestnica Huawei Band 9 se na primer osredotoča na lahkotnost, udobnost nošenja ter bogate in praktične funkcije ter izstopa zaradi profesionalnih funkcij beleženja športa in spremljanja zdravja.

Tehnologija igra pomembno vlogo pri upravljanju spanja

Huawei TruSleep razširja zmogljivosti s spremljanjem ključnih vidikov, vključno s statusom spanja in prebujanja, trajanjem ter s prefinjenim algoritmom večmodalnega združevanja. Analizira spanje in gibanje telesa, srčni utrip in spremenljivost srčnega utripa (HRV). S tem povečuje natančnost sledenja petim glavnim težavam, kot so težave z uspavanjem, pogoste prekinitve, nezadostno spanje, neredni urniki in slaba kakovost. Že omenjene novejše pametne ure obenem uvajajo funkcijo zavedanja dihanja (Sleep Breathing Awareness), ki zazna prekinitve dihanja med spanjem za proaktivno upravljanje z zdravjem in zgodnje prepoznavanje tveganj.

Ker sta telesna vadba in gibanje pomembna dejavnika dobrega nočnega počitka, je Huawei v nosljive naprave uvedel tehnologijo beleženja športov TruSport. Podpira več kot 100 načinov vadbe, vključno s tekom, kolesarjenjem, plavanjem in skakanjem, ter spodbuja, da se več gibljemo.

Pametne nosljive naprave Huawei odlikuje možnost povezava z vsemi napravami z operacijskim sistemom Android ali iOS ali izrednim pametnim telefonom Huawei Pura 70 Pro, ki je že na voljo za prednaročilo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več