Računalništvo, telefonija
14.09.2020 11:00

Deli z drugimi:

Share

Kako imeti v podatkovnem centru vse pod nadzorom?

.. Organizacije od svoje informacijske infrastrukture zahtevajo vse večjo učinkovitost, podatkovni centri pa so pri tem postali eno glavnih področij, ki jih je treba izboljšati ..
Peter Süssinger, poslovni direktor v podjetju EGAL in direktorica Una Süssinger.
Peter Süssinger, poslovni direktor v podjetju EGAL in direktorica Una Süssinger.

V zadnjih nekaj mesecih smo bili priča hitri ali počasni odzivnosti podjetij na nagle spremembe. Pri podatkovnih centrih je osnova neprekinjeno poslovanje in stabilnost. Zdaj je ključni trenutek, ko dajemo poudarek ravno povečanju učinkovitosti in boljši odzivnosti na hitre spremembe v podjetjih.

Ključno je hitro ukrepanje

Danes lahko v podatkovnem centru zagotovite natančne podatke o porabi energije, avtomatizirano lahko sledite sredstvom in jih inteligentno premeščate. Ob tem lahko spremljate okolje v realnem času, izboljšate čas delovanja in zanesljivost ter hitreje reagirate, če gre karkoli narobe. Hitreje prepoznate nepooblaščen dostop do omrežja ali ugotovite in dokumentirate zmanjšanje moči ali hlajenja.

Spremljanje v realnem času, vizualizacija nadzorne plošče, upravljanje in poročanje ključnih zadev glede hitrosti, porabljene energije, hlajenja in podobno je pri tem ključnega pomena. »V podatkovnem centru lahko gre marsikaj narobe, a če to vemo in smo o tem pravočasno obveščeni, se izognemo katastrofi. Marsikateri podatki pa so nam v pomoč pri optimizaciji, manjši porabi energije in podobno,« pravi Peter Süssinger, poslovni direktor v podjetju EGAL, ki je ekskluzivni zastopnik podjetja Panduit v Sloveniji in na območju jugovzhodne Evrope.

Najnovejše Panduitove rešitve za upravljanje infrastrukture podatkovnih centrov (DCIM) ponujajo orodja, ki vam bodo v pomoč pri doseganju ciljev podjetja. Vse to vam omogoča, da v podjetju sprejemate premišljene odločitve pri načrtovanju zmogljivosti, oddaljenem upravljanju in celovitih storitvah. »To pomeni, da imate zdaj lahko vse informacije o povezljivosti, porabi energije, okoljskih razmerah – skratka vse, kar morate vedeti za popolno upravljanje infrastrukture podatkovnega centra – v svojih rokah,« pojasnjuje direktorica podjetja EGAL, Una Süssinger.

Učinkovita podpora podatkovnemu centru

Programska oprema SmartZone DCIM združuje nadzor ter spremljanje in upravljanje povezljivosti. Spremlja kritične infrastrukturne vire in zagotavlja vizualno predstavitev bogatega nabora lastnosti, povezljivosti, razpoložljivosti prostora … S tem zagotovi, da vaša fizična infrastruktura podpira kritične aplikacije in omogoča učinkovito optimizacijo podatkovnega centra.

Programsko opremo SmartZone sestavlja več modulov, prednost pa je, da si lahko omislite vsakega posebej ali v kateri koli kombinaciji.

SmartZone Power uporabniku ponuja celovit pogled v to, za kaj je bila porabljena energija. Upravljavcem podatkovnih centrov omogoča ogled oziroma pregled nad porabo in merjenje učinkovitosti podatkovnega centra. Na voljo so obvestila o dogodkih v realnem času. Uporabniki lahko celo vplivajo na energetsko zmogljivost in imajo vpogled v analitiko. Omogočeno je tudi uravnoteženje obremenitve, varčevanje z energijo in podobno.

SmartZone Environment je orodje za upravljanje oziroma spremljanje temperature in vlažnosti s senzorji v prostoru podatkovnega središča. Dogodki in obvestila v realnem času so nastavljeni na podlagi pragov, ki jih določi uporabnik. Ta tudi dobi obvestilo, če so katere izmed vrednosti izven določenih okvirjev. Pregled nad stanjem imate v obliki tlorisa, ki glede na posamezne vrednosti spreminja barvo.

SmartZone Asset omogoča vpogled v IT sredstva in zmogljivosti glede preostalega prostora. Prav tako prikazuje prostor v tlorisu, ki spreminja barvo. Z možnostjo boste lahko bolje načrtovali prostorske zmogljivosti, premikanje in dodajanje elementov ter ostale spremembe.

SmartZone Connect upraviteljem omogoča vpogled v celovito povezljivost omrežnih naprav IT. Modul omogoča zajem zmogljivosti stikal ter izkoriščenost in razpoložljivost stikalnih vrat in še več.

Modularni pristop podjetja Panduit zagotavlja funkcionalnost infrastrukture podatkovnih centrov in vam omogoča, da rešitve prilagodite potrebam svoje organizacije.

IT-jevci in skrbniki podatkovnih centrov se spopadajo s pomanjkanjem ustreznih in točnih informacij o porabi električne energije, sredstvih in zasedenosti. Tako pride na podlagi premalo informacij do napačnih strateških odločitev. »S pomočjo Panduitovih rešitev od začetka do konca zgradijo vodje podatkovnih centrov in IT direktorji fizično infrastrukturo, ki je ključna podpora potrebam poslovanja zdaj in v prihodnje,« še doda Una Süssinger.

Več o omenjenih novih rešitvah preberite na spletni strani www.egal-eu.com, strokovnjaki za tovrstne rešitve vam bodo z veseljem svetovali. Z njimi lahko stopite v stik tudi s klicem na telefonsko številko +386 (0) 5905 55 35 ali preko elektronske pošte na naslovu info@egal-eu.com. Vabljeni tudi k spremljanju njihovih novičk na družbenih omrežjih LinkedIn in Facebook. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EGAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri EGAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EGAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več