Telefoni
08.02.2010 13:04

Deli z drugimi:

Share

Kako Google preizkuša vzdržljivost mobilnega telefona Nexus One?

Googlov prvi mobilni telefon Nexus One brez težav prenese tudi najhujše obremenitve!
Googlov prvi mobilni telefon Nexus One brez težav prenese tudi najhujše obremenitve!

V kolikor ste med srečnimi lastniki prvega Googlovega mobilnega telefona Nexus One, potem boste zagotovo potrdili, da je mobilnik izjemno odporen na padce, udarce, tresljaje, praske in druge škodljive dejavnike. Izjemna odpornost na zunanje dejavnike mobilniku Nexus One seveda ni bila dana v dar, ampak je plod dela posebne skupine Googlovih inženirjev, ki s pomočjo sodobnih naprav preizkuša vzdržljivost nepogrešljive vsenamenske naprave.

Visokotehnološke preizkuševalne naprave simulirajo prav vse dogodke, ki se lahko pripetijo moblnikom v njihovi bolj ali manj dolgi življenjski dobi, kot so na primer visoka temperaturna nihanja, padci iz zavidljivih višin, neprestano pritiskanje na tipke, stik zaslona z raznovrstnimi tkaninami in podobno. Na podlagi povratnih informacij pa postaja mobilnik Nexus One iz dneva v dan kakovostnejši in odpornejši na zunanje dejavnike.

Kako skupina Googlovih inženirjev preizkuša vzdržljivost mobilnega telefona Nexus One si lahko ogledate na posnetku, ki je na voljo na spletni strani http://www.youtube.com/watch?v=R1sz5c-R9h0. Iz posnetka je razvidno, kakšne metode in postopke uporablja računalniški gigant za preverjanje kakovosti svojega prvega mobilnika in kaj vse lahko napravica dejansko prenese.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku