Obvestila podjetij
03.05.2010 10:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako fotografirati svoje otroke

Zagotovo ste že bili v situaciji, ko je bilo potrebno fotografirati kakšnega otroka. Zato smo vam pripravili nekaj nasvetov kako se lotiti zahtevnega dela, kot je fotografiranje otrok.
Kako fotografirati svoje otroke
Kako fotografirati svoje otroke

PRIBLIŽAJTE SE OTROKU

To je eden pomembnejših aspektov slikanja otrok. Zapolnite celoten kader, za še bolj dramatičen učinek lahko tudi odrežete del glave da bi se bolj približali njegovim iskrivim očem. Profesionalci to počno ves čas, to jim omogoča navdušujoče posnetke ki so brezčasni in v bistvu ujamejo otroka.

FOKUSIRAJTE NA OČI

Oči so najbolj pomemben del portreta, četudi otrok gleda izven kadra se prepričajte da so oči v fokusu. Mogoče boste morali spremeniti nastavitve fokusiranja senzorja v kolikor oči niso v sredi kadra ali pa pritisnite gumb za izostritev do sredine in spremenite kader preden prožite in zajamete sliko.

UPORABITE NARAVNO SVETLOBO

Vsi izgledamo lepše v naravni svetlobi, posebno v mehki naravni svetlobi. Poiščite rahlo senco pod drevesom, ne pretemnih senc, izberite sončen a z oblaki bogat dan, ki lepo razpršijo svetlobo, vaš zaveznik je sonce nizko v horozintu zjutraj ali zvečer.

ČE MORATE UPORABITI BLISKAVICO

Poskusite bliskavico, kot samostojno enoto, ne tiste v vaši kameri. Otroci so zelo dovzetni za efekt rdečih oči karetega se boste težko znebili če uporabljte fleš vgrajen v vaš aparat. Če veliko fotografirate otroke je nakup samostojne enote fleša zelo upravičen, prav pride tudi odbojnik – ta zmehča umetno svetlobo in zmanjšuje učinek rdečih oči.

NAJ BO VSE PREPROSTO

Izberite ozadje z mehkimi barvami in teksturo, isto velja za obleke, te naj bodo udobne in preproste, uprite se temu da ga oblečete v najbolj srčkane obleke ki jih premorete. Mogoče bo danes v njih zgledal dobro, vendar bo čas to povozil. Probajte samo pleničko, mogoče kar belo bombažno – to bo dalo fotografiji občutek brezčasnosti.

BODITE VEDNO PRIPRAVLJENI

Naj bodo nastavitve na kameri čim bolj pripravljene, pripravite tudi stojalo in sveže baterije, ne pričakujte od otroka da bo čakal medtem ko vi nastavljate vaš fotoaparat. Bodite nežni in prijazni, zavežite si balon okoli pasu,ali uporabite kak drug trik da bo pozornost usmerjena k vam. Izogibajte se neprijetnim zvokom in drugim neprijetnostim, ki strašijo in vznemirjajo male otroke.

NAČRTUJTE FOTOGRAFIRANJE KADAR JE OTROKU NAJBOLJ UGODNO

Ponavadi je po hranjenu dober čas, če pa otrok postane nemiren odložite kamero in probajte drugič. Otroci se ne odzivajo dobro na vaše prošnje, zato si lahko prihranite kako frustracijo.

NAREDITE VELIKO FOTOGRAFIJ

Profesionalci vedo da je treba posneti 10 – 20 fotografij da bi dobili tisto ta pravo. Bodite pripravljeni na mnogo večje količine da boste lahko zares ujeli vso bistvo in iskrivost vašega malčka.

IZBRIŠITE PTIČKA IZ VAŠEGA BESEDNJAKA

Takoj nehajte s tem preden se vaš otrok nauči delati umetno narejene nasmehe ki nikogar ne prepričajo. Dovolite jim da se naučijo smejati naravno ali počakajte na pravi nasmeh. Bodite živi in smešni da ujamete nasmeh v očeh.

POGLEJTE KAKŠNO KNJIGO

Poglejte kakšno knjigo o slikanju otrok , kjer boste našli veliko lepih fotografij, ki vam bodo za navdih in pomoč. Pokažite vaše slike in prosite za mnenje, opazujte odziv.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EURO FOTO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri EURO FOTO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EURO FOTO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku