Triki in nasveti
28.06.2016 08:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako družinskim članom ali prijateljem omogočiti dostop do zgolj ene aplikacije na vašem iPhonu

Novi iOS 10 proti staremu iOS 9
Novi iOS 10 proti staremu iOS 9

Verjetno vas ni malo, ki ste že kdaj svoj iPhone predali prijateljem ali družinskim članom ter ob tem upali, da ne bodo odprli kakšne aplikacije, ki bi vas lahko spravila v zadrego. Mogoče pa vaš iPhone služi tudi kot zabava za otroke in je pri tem nevarnost, da se vam kakšna aplikacija nehote izbriše, še večja. Za oba opisana primera obstaja preprosta rešitev, ki se imenuje Guided Access. Funkcijo je mogoče nastaviti z obiskom aplikacije Settings in nato menijev General ter Accessibility. V trenutku, ko funkcijo vključite, se na vašem iPhonu ne spremeni nič, saj je za samo delovanje potrebno trikrat pritisniti fizični gumb Home. Slednje storite tik preden predate svoj telefon nekomu drugemu.

V trenutku, ko postane funkcija Guided Access aktivna, se namreč iPhone zaklene v trenutno uporabljeno aplikacijo. To pomeni, da uporabnik ne more zapustiti aplikacije in brskati po vašem telefonu in ostalih aplikacijah. V primeru, da je ta uporabnik otrok, ni nevarnosti za kakšno brisanje aplikacij in podobnih nevšečnosti. Guided Access poleg opisanih ponuja še dodatne možnosti. Nastavite lahko čas, do katerega bo iPhone aktiven in bo možno uporabljati aplikacijo. Funkcija je primerna za zabavo otrok in preprečevanje čezmerne uporabe pametnih naprav. Prav tako lahko nastavite področja na zaslonu, kjer ne bo možno izvajati nobenih dejavnosti na dotik. To pomeni, da se pritiski prstov na označenih poljih ne zaznajo.

Guided Access vam ponuja možnost, da s hitrim ukazom zaklenete svoj iPhone na izbrani aplikaciji in s tem preprečite nezaželeno brskanje po ostalih vsebinah na svojem pametnem telefonu, zato izkoristite priložnost in preizkusite funkcijo. Poleg pametnega telefona iPhone deluje Guided Access tudi na tablicah iPad.


Prijavi napako v članku