Triki in nasveti
18.03.2011 09:17
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do varne uporabe Twitterja?

Pri uporabi brezplačnih dostopnih točk dodatna previdnost ni nikoli odveč!
Pri uporabi brezplačnih dostopnih točk dodatna previdnost ni nikoli odveč!

Uporabniki prenosnih in žepnih računalnikov ter pametnih mobilnih telefonov, opremljenih z vmesnikom Wi-Fi, se za povezavo v svetovni splet pogosto poslužujemo brezplačnih dostopnih točk, saj te ponujajo relativno hiter prenos podatkov. Poleg tega mobilnemu operaterju ni potrebno plačati ničesar. Če na javnih brezplačnih dostopnih točkah uporabljamo socialno omrežje Twitter, je zelo pomembno, da ga ustrezno zavarujemo. Na teh mestih namreč množično prežijo spletni nepridipravi.

Dostop do socialnega omrežja Twitter lahko najpreprosteje zavarujemo tako, da z njihovimi spletnimi strežniki vzpostavimo varno povezavo SSL. S tem bomo dejansko dosegli, da nam po uspešni prijavi na socialno omrežje nihče ne bo mogel prestrezati podatkov. Na ta način bomo pred nepridipravi zavarovali naše objave, iskalne zadetke in zasebna sporočila, in to ne glede na povezavo, ki jo bomo uporabljali.

Če želimo zaščititi našo zasebnost pri uporabi socialnega omrežja Twitter na javnih brezplačnih dostopnih točkah, je potrebno najprej izbrati nastavitve našega uporabniškega računa. Tu nato označimo polje »vedno uporabi HTTPS« ter kliknemo na gumb shrani. Ponovno vpišemo naše uporabniško geslo. Od tega trenutka naprej bo naša zasebnost zaščitena pred neupravičenimi vpogledi s strani tistih, ki so priključeni v brezplačno dostopno točko. V primeru težav pri uporabi novosti lahko seveda vedno računate na pomoč uporabnikov Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/iLhSt).


Prijavi napako v članku