Triki in nasveti
09.06.2012 12:33
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do pomembnih podatkov o vašem računalniku iz namizja?

Do pomembnih informacij direktno iz namizja!
Do pomembnih informacij direktno iz namizja!

Številni zahtevnejši uporabniki računalnikov želijo imeti v vsakem trenutku in brez pretiranega klikanja vpogled v to, kaj se v tistem trenutku dogaja z njihovim računalnikom, vpogled v RSS novice in še kaj. V ta namen obstajajo številni dodatki za namizja operacijskih sistemov. Mi vam v ta namen priporočamo program Rainmeter. Gre za program, ki prinaša paket zelo zanimivih dodatkov za namizje. Edino, kar pri njem pogrešamo, je dodatek za prikaz temperatur računalniških komponent.

Dodatki programa Rainmeter nam med drugim dajejo v vsakem trenutku vpogled v to, s kakšno močjo dela procesor, kako zaseden je RAM pomnilnik, kolikšna je zasedenost trdega diska, ali imamo v košu še kakšne datoteke ter s kakšno hitrostjo poteka prenos iz in proti internetu. Poleg naštetega nam Rainmeter omogoča še nekatere dodatke, ki niso neposredno povezani s trenutnim stanjem računalnika. Omogoča nam namreč dodatek za prikaz časa/dneva/datuma, dodatek, s katerim lahko hitro iščemo po iskalniku Google, ter dodatek za branje RSS novic. Po želji lahko posamezen dodatek tudi dodatno nastavljamo ali odstranimo iz namizja.

Če bi radi Rainmeter preizkusili tudi sami, potem si ga lahko brezplačno snamete s spletne strani rainmeter.net. Mi smo v našem testu preizkusili različico 2.3 Beta, ki se je izkazala za zelo stabilno. Če želite, lahko preizkusite tudi različico 2.2, ki velja za končno, ali pa katero starejšo. Naj povemo še, da Rainmeter deluje le na novejših operacijskih sistemih Windows.


Prijavi napako v članku