Programska in razvojna orodja
29.04.2013 06:34

Deli z drugimi:

Share

Kako do polletne brezplačne uporabe pisarniškega paketa Office 2013?

Čeprav lahko nekativirani pisarniški paket Office Professional Plus 2013 praviloma brezplačno uporabljamo le do 30 dni, ga lahko s preprostim trikom preizkušamo kar pol leta. Ponastavitev licence opravimo preko programskega orodja, ki je že del pisarniškega paketa Office 2013.
Neaktivirani pisarniški paket Office 2013 lahko od časa namestitve brezplačno uporabljamo do 180 dni.
Neaktivirani pisarniški paket Office 2013 lahko od časa namestitve brezplačno uporabljamo do 180 dni.

Licenca za pisarniški paket Office 2013 je vse prej kot poceni, zato Microsoft uporabnikom operacijskih sistemov Windows daje možnost, da ga pred nakupom preizkusijo. Neaktivirana različica priljubljenega pisarniškega paketa je na voljo tako na nekaterih novih računalnikih kot v obliki namestitvene datoteke, ki jo prenesemo kar iz svetovnega spleta (http://goo.gl/x71xz). Pisarniški paket Microsoft Office Professional Plus 2013 lahko praviloma brezplačno uporabljamo do 30 dni, nakar se vse funkcije za urejanje dokumentov samodejno izključijo.

Na srečo lahko z nadvse enostavnim in legalnim postopkom podaljšamo poskusno obdobje za pisarniški paket Office 2013 na kar šest mesecev oziroma natančneje 180 dni. Microsoft namreč v pogojih uporabe dovoljuje, da uporabniki čas trajanja poskusne licence za Office 2013 podaljšajo do petkrat po 30 dni. Ponastavitev licence opravimo preko programskega orodja OSPPREARM, ki je že del pisarniškega paketa Office 2013.

Datoteka oziroma program OSPPREARM se nahaja v mapi »Program Files«, »Common Files«, »Microsoft Shared« in »OfficeSoftwareProtectionPlatform«. Nato kliknemo v »naslovno vrstico« in vpišemo »OSPPREARM.EXE« (brez narekovajev). S tem bomo aktivirali pisarniški paket Office 2013 za nadaljnjih 30 dni, pri čemer moramo paziti, da ponovno aktivacijo opravimo pred iztekom poskusnega obdobja, saj povratka nazaj ni. Zato vam priporočamo, da bi čas ponovne aktivacije Offica 2013 vpišete v vaš osebni koledar.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema

Prijavi napako v članku