Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
Triki in nasveti
10.11.2023 09:30

Deli z drugimi:

Share

Kako do boljših ocen in rezultata na maturi?

Vsak posameznik je svojevrsten, kar se še najbolj opazi med šolanjem.
Kje lahko dobite ogromno zbirko brezplačnih vaj in razlage, s katerimi si lahko pomagate pri izboljšanju ocen in se pripravite na maturo? Foto: Unsplash
Kje lahko dobite ogromno zbirko brezplačnih vaj in razlage, s katerimi si lahko pomagate pri izboljšanju ocen in se pripravite na maturo? Foto: Unsplash

Učitelji na svojih plečih nosijo ogromno odgovornost. Od njih je odvisno, kako uspešna bo generacija, ki jo učijo. Ne samo, da jim morajo vcepiti novo znanje, ob tem morajo opravljati tudi vzgojno funkcijo, še posebej na osnovnošolski ravni, in jih usmeriti na pravo življenjsko pot. Naloga je še toliko bolj zahtevna, saj učitelje in učence »dušijo« številne omejitve: (pre)veliko število različnih učnih ur, premalo časa za personalizirano učenje, preveč učencev na enega učitelja …

Za povrh pa se vsak učenec uči drugače. Učitelj oziroma bolje rečeno pedagog mora obvladati več različnih tehnik učenja, če želi zagotoviti, da bo znanje usvojilo čim večje število učencev. Z omejenim razpoložljivim časom in orodji je to pogosto misija nemogoče. Javno šolstvo krčevito potrebuje pomoč.

OpenProf lahko razbremeni učitelje in starše, ki so se prav tako primorani angažirati in ponovno usvojiti pozabljeno znanje.

Kaj je OpenProf?

Pomanjkljiva učna podpora in istočasna visoka pričakovanja staršev in družbe učence postavlja v stresen položaj, ki lahko vodi v izgubo volje do učenja in odpor do predmetov, kjer rezultati niso zadovoljivi. OpenProf je slovenska učna platforma za osnovnošolce in dijake, ki potrebujejo pomoč pri učenju ali pa bi radi dodatno utrdili svoje znanje. Kako so se tega lotili?

Vaja, vaja, vaja … Pregovor »Vaja dela mojstra in mojster dela vajo« še kako velja za usvajanje znanja. Pomislite na športnike in koliko časa morajo vložiti v ponovitve določene tehnike, da jo usvojijo v celoti. Enako velja za matematične enačbe, kemijske formule, slovnična pravila in vso ostalo znanje, ki ga mladi morajo usvojiti tekom šolanja.

Najboljši učitelj je vaja, zato platforma OpenProf ponuja ogromno zbirko brezplačnih vaj in učbenikov v fizični in digitalni obliki, ki učencem lahko pomagajo izpopolniti znanje določene tematike. Morda se želite pripraviti na maturo in bi poleg obstoječih nalog potrebovali še več izzivov? OpenProf ima na voljo več kot 20.000 nalog z rešitvami in podrobnimi poteki reševanj. Slednji so na voljo v plačljivi različici, vendar vam je v primeru, da ne boste zvišali oceno, OpenProf pripravljen povrniti naročnino.

Pri katerih predmetih potrebujete največ pomoči? Je težava geometrija pri matematiki? Ionske reakcije pri kemiji? Ali pa morda časi pri angleščini? Za vse glavne predmete, ki vas čakajo na nacionalnem preverjanjem znanja ali maturi, boste na OpenProf našli vaje različnih zahtevnostih, dodatne obrazložitve in končne rešitve.

OpenProf brezplačne vaje in učbeniki

Kateri predmet vam povzroča preglavice? Matematika? Kemija? Na OpenProf boste našli vaje za vse ključne predmete

Nihče ne pade učen z neba

Vsak si mora pridobiti znanje z učenjem in trudom. Če želite izboljšati ocene ali pa si zagotoviti boljši rezultat na maturi, boste morali vložiti nekaj truda. Rešite čim več vaj s pomočjo OpenProf, v šoli postavite ustrezna vprašanja, izmenjajte znanja s sovrstniki in rezultat je zagotovljen.

Če potrebujete učenje ena-na-ena, lahko z OpenProf najdete inštruktorja za določen predmet. V njihov iskalnik vpišite predmet, ki bi se ga radi naučili, izberite nivo znanja (osnovna šola, srednja šola ali fakulteta) in kraj inštruiranja. Dobili boste kontakt in tudi nivo izobrazbe inštruktorja, zato se boste lahko takoj prepričali, da boste dobili kakovostne inštrukcije.

OpenProf je tudi hranilnica tečajev. Po regijah lahko izbirate med različnimi tečaji, od tečajev angleščine in drugih jezikov do tečajev za pripravo na maturo.

Bi radi prispevali svoje znanje?

Ste učitelj matematike? Profesorica angleščine? Izkušen informatik? OpenProf vabi vse učitelje, da se jim pridružijo pri bogatenju znanja slovenskih učencev.

Več o platformi OpenProf na https://si.openprof.com/wb.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več