Računalništvo, telefonija
09.09.2020 08:21
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako digitalizirati stare fotografije brez optičnega skenerja?

Brezplačna aplikacija Google PhotoScan bo kot nalašč za digitalizacijo starih fotografij.
Brezplačna aplikacija Google PhotoScan bo kot nalašč za digitalizacijo starih fotografij.

Vsi kdaj pa kdaj poslikamo kakšno staro fotografijo s svojim pametnim telefonom, vendar nekako nismo najbolj zadovoljni s kvaliteto novonastale slike. Na srečo nam tu lahko na pomoč priskoči brezplačna mobilna aplikacija PhotoScan podjetja Google. Ta namreč samodejno poskrbi, da tipično bleščanje na fotografijah skoraj popolnoma izgine. Torej, največja težava slikanja fizičnih fotografij z našimi telefoni je naravno bleščanje, tiste tipične svetlobne pike, ki se pojavijo na sliki.

Mobilna aplikacija Google PhotoScan bo dejansko pametni telefon spremenila v praktičen optični skener fotografij, s katerim bomo lahko enostavno digitalizirali fotografije iz starih albumov. Čudežev tu ne gre pričakovati, vendar so rezultati skeniranja večinoma presenetljivo dobri in skenirane slike ne zahtevajo dodatne ročne dodelave. Poleg tega je mobilna aplikacija Google PhotoScan nadvse enostavna za uporabo. Aplikacijo namreč zaženemo, izberemo fotografijo, ki jo želite skenirati in pritisnemo na »sprožilec«. Google nas nato »zaprosi«, da slikamo štirikrat, da zajamemo štiri pojavljajoče se pike, kar storimo tako, da premikamo telefon preko teh pik v navidezni resničnosti. Ko zaključimo s skeniranjem, kliknemo na “Save All”, se fotografije shranijo neposredno v oblačno storitev Google Photos.

Mobilna aplikacija Google PhotoScan je na voljo tako za mobilne naprave Android (http://bit.ly/AndroPhoto) kot iOS (http://bit.ly/iosPhoto). Ker je novost brezplačna in enostavna za uporabo, verjamemo, da vas bo takoj prevzela.


Prijavi napako v članku