Triki in nasveti
17.02.2011 09:42
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako blokirati neželene spletne strani v iskalniku Google?

S programskim orodjem Personal Blocklist bo iskanje na Googlu prijetnejše!
S programskim orodjem Personal Blocklist bo iskanje na Googlu prijetnejše!

Prav gotovo vsi poznamo spletni iskalnik Google. Ta je nadvse enostaven za uporabo in je nesramno hiter. Z njim lahko v pičlih nekaj sekundah najdemo vse, kar iščemo. Včasih nam spletni iskalnik Google najde celo tisto, česar si ne želimo. To lahko sedaj preprečimo na hiter in enostaven način. Za to potrebujemo le priljubljeni spletni brskalnik Google Chrome in brezplačno programsko orodje Personal Blocklist.

Uporaba programskega orodja Personal Blocklist, ki je na voljo za namestitev na spletnem naslovu http://goo.gl/oyb0W, je sila enostavna. Po namestitvi se v posamičnih povezavah prikazanih zadetkov v spletnem iskalniku Google pojavi povezava “Block”. Zraven je prikazana še domena spletne strani. Kolikor kliknemo na povezavo “Block”, se nam ta domena ne bo več prikazovala v iskalnih zadetkih spletnega iskalnika Google.

Če si čez čas premislimo, lahko vse ali le izbrane spletne strani ponovno aktiviramo. To storimo na način, da najprej na dnu iskalnika Google kliknemo na povezavo “Show“. Vse blokirane spletne strani oziroma domene, ki bi se sicer prikazale v zadetkih, postanejo vidne in so obarvane rdeče. Domeno ponovno aktiviramo tako, da kliknemo na povezavo “Unblock“. Več informacij o programskem orodju Personal Blocklist je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/BVDTf.


Prijavi napako v članku