Triki in nasveti
11.12.2010 10:16

Deli z drugimi:

Share

Kako aktivirati “find my Iphone” na starih “I” napravah

Kako aktivirati "find my Iphone" na starih "I" napravah
Kako aktivirati "find my Iphone" na starih "I" napravah

Pred kratkim je izšla nova verzija priljubljene aplikacije za iOS imenovane “find my iPhone“, ki vam s pomočjo druge naprave (npr. računalnika ali tableta) pomaga odkriti nahajališče vašega izgubljenega telefončka. Na žalost je bila do zdaj aplikacija mogoča samo za iPhone 4, iPad, iPod Touch 4G. Imamo rešitev, saj je na srečo Apple pustil odprta zadnja vrata, tako da omenjeno aplikacijo dejansko lalhko uporabljajo vse iOS naprave.

Treba je omeniti, da je stvar povsem zakonita in Apple je o tem celo pisal na svojih forumih. Če aplikacije “find my iPhone” še ne poznate, vam priporočamo, da si o njej preberete na Apple-ovi uradni spletni strani. Za sam postopek boste potrebovali prijatelja ali prijateljico, ki premore iPhone 4, iPad ali iPod Touch 4G. Zakaj? Da se lahko registrirate v aplikacijo. Seveda morate imeti napravo z IOS 4.2.1. Torej navodila za aktiviranje aplikacije find my iPhone na starejših napravah so sledeča:

1. Od nekoga si izposodite iPhone 4 in namestite brezplačno aplikacijo “find my iPhone”
2. Odprite aplikacijo in se registrirajte za nov račun MobileMe (brezplačno)
3. Pojdite pod Settings> Mail, Contacts, Calendarsi> Dodaj račun MobileMe. Prijavite se z Apple ID-jem in geslom. (Na iPhone 4)
4. Ko boste povezani, vklopite opcijo “find my iPhone”
5. Ponovno odprite aplikacijo find my iPhone in potrdite registracijo. Sedaj lahko vrnete “I” napravao prijatelju, kateri lahko aplikacijo po želji tudi zbriše.

6. Vzemite svoj telefon in ponovite vajo od prvega do petega korake (preskočite drugi korak, saj ste se že registrirali). In to je to.

Če želite vedeti, kako aplikacija pravzaprav deluje, si poglejte spodnji video.


Prijavi napako v članku