Telefoni
07.02.2020 10:45

Deli z drugimi:

Share

Kaj sploh lahko pričakujemo od telefona Nokia 1.3?

Nokia 1.3 bo namenjena predvsem manj zahtevnim uporabnikom storitev mobilne telefonije.
Nokia 1.3 bo namenjena predvsem manj zahtevnim uporabnikom storitev mobilne telefonije.

Podjetje HMD Global je doslej pripravilo kar nekaj zanimivih novih pametnih mobilnih telefonov z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikov kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. V začetku letošnjega leta pa naj bi podjetje ponudilo v prodajo še en zanimiv pametnih mobilni telefon. Šlo naj bi za pametni telefon Nokia 1.3, ki naj bi bil namenjen tistim, ki za soliden pametni mobilni telefon niso pripravljeni odšteti veliko denarja.

Pametni mobilni telefon Nokia 1.3 z maloprodajno ceno okoli 79 evrov naj bi bil namreč opremljen s kar 15,2-centimetrskim oziroma 6-palčnim zaslonom in vsaj štirijedrnim procesorjem MediaTek. Poleg tega bomo tu našli še gigabajt sistemskega pomnilnik in 16 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, pri čemer bomo slednjega lahko razširili s pomočjo pomnilniške kartice microSD in sicer do kapacitete 128 gigabajtov. Celota pa bo seveda temeljila na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android Go, ki je kot nalašč za mobilne naprave, ki niso opremljene z zmogljivo strojno opremo.

Fotoaparat pametnega mobilnega telefona Nokia 1.2 naj bi razpolagal s slikovnim tipalom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, spletna kamera pa bo opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa naj bi zagotavljala baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur. Novost bo še pred pomladjo na voljo tako v črni kot v roza barvi.


Prijavi napako v članku