Facebook
19.05.2020 09:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj so Facebook avatarji in kako delujejo?

Kaj so Facebook avatarji in kako delujejo?
Kaj so Facebook avatarji in kako delujejo?

Facebook se je ponovno odločil, da uporabi podoben pristop kot veliki konkurent Snapchat, saj je oz. še bo svojim uporabnikom ponudil po meri narejene avatarje. Snapchat je leta 2016 kupil Bitmoji za 100 milijonov ameriških dolarjev, od takrat naprej pa uporabnikom ponuja možnost kreiranja in pošiljanja virtualnih avatarjev, ki si jih vsak naredi po svoje. Zdaj tudi Facebook ponuja isto stvar – po meri narejene avatarje. Če jih še niste, jih boste kmalu verjetno opazili tudi na svojih profilih ali profilih svojih Facebook prijateljev.

Facebook pravi, da želi uporabnikom dati boljši način, kako se izražati na družbenem omrežju, zato so ustvarili Facebook avatarje. Pa si poglejmo, kako so jih opisali: “Avatarji omogočajo izražanje široke palete emocij in izrazov, in sicer preko digitalne persone, ki je unikatna za vsakega uporabnika. Navdušeni smo, da s to novo obliko samoizražanja lahko dosežemo več ljudi po svetu. Avatarji vam omogočajo še bolj avtentično povezovanje s prijatelji znotraj aplikacije”.

Facebook avatarje lahko uporabljamo v komentarjih in zgodbah, poleg tega pa tudi v tekstovnih objavah z ozadjem. Uporabljamo jih lahko tudi v Messenger pogovorih, predstavimo pa jih lahko še na Facebook gaming profilu.

Svoj avatar ustvarimo tako, da se najprej odpravimo v sekcijo za komentiranje v aplikaciji Facebook ali Messenger. Tam izberemo gumb s smeškotom in izberemo “create your avatar”. V bistvu je zelo enostavno, potem pa lahko izberemo še barvo las, oblačila in nekaj drugih lastnosti avatarja.


Prijavi napako v članku