Računalništvo, telefonija
10.09.2018 07:25

Deli z drugimi:

Share

Kaj si uporabniki dejansko želijo od novih iPhonov?

Uporabnike zdajšnjih pametnih mobilnih telefonov iPhone zdaleč najbolj moti prekratka avtonomija delovanja!
Uporabnike zdajšnjih pametnih mobilnih telefonov iPhone zdaleč najbolj moti prekratka avtonomija delovanja!

Vabila so bila nedavno poslana in datum velikega Applovega dogodka je bil s tem uradno potrjen. Po mesecih ugibanj je zdaj znano, da bo naslednji Applov dogodek 12. septembra v glamuroznih prostorih v Cupertinu. Ker naj bi podjetje Apple v okviru tega dogodka predstavilo novo družino pametnih mobilnih telefonov iPhone ( iPhone XS, iPhone XS+ in iPhone 9), je podjetje SurveyMonkey opravilo nadvse zanimivo raziskavo, v kateri je sodelovalo 1.665 odraslih Američanov. Z njo so namreč želeli izvedeti, kakšne izboljšave si želijo uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone s prihodom nove generacije Applovih pametnih mobilnih telefonov.

Rezultati raziskave opravljene s strani podjetja SurveyMonkey so presenetili mnoge, saj si kar tri četrtine uporabnikov pametnih mobilnih telefonov iPhone želi, da bi novi iPhoni prinesli daljši avtonomijo delovanja, saj trenutno ob intenzivnejši uporabi ta traja manj kot en dan. Uporabniki so pripravljeni delo žrtvovati nekoliko na debelini naprave, če bi to doprineslo k daljšemu trajanju baterije. Slabih 40 odstotkov anketirancev bi na novih pametnih mobilnih telefonih iPhone želelo videti tako steklo zaslona, ki bi bilo bolj odporno na padce in udarce kot 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Le desetina anketirancev pa bi se želela znebiti moteče reže na vrhu zaslona.

Čeprav je bila omenjena raziskava podjetja SurveyMonkey opravljena na ozemlju Združenih držav Amerike verjamemo, da so želje evropskih uporabnikov storitev mobilne telefonije podobne. Kaj dejansko pa bodo prinesli novi pametni mobilni telefoni iPhone podjetja Apple, pa bomo lahko izvedeli že 12. septembra, in sicer v okviru posebne Applove konference.


Prijavi napako v članku