Računalništvo, telefonija
31.07.2016 06:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj se zgodi, ko 25 let star računalnik Mac »vstaviš« v spletno stran?

Macintosh OS X 7.0.1 v spletnem brskalniku navdušuje v vseh pogledih!
Macintosh OS X 7.0.1 v spletnem brskalniku navdušuje v vseh pogledih!

Daljnega leta 1984 so pri podjetju Apple predstavili njihov prvi osebni računalnik Macintosh (imenovan tudi Mac), ki je končnim uporabnikom kot prvi ponudil izjemen grafični vmesnik, ki ga danes najdemo pri praktično vseh večjih operacijskih sistemih. Bil je tudi prvi množično prodajani računalnik, ki je za nadzor uporabljal navezo miške in tipkovnice. Prvi večji prelom pa se je zgodil leta 1991, ko je podjetje Apple pripravilo sedmo različico operacijskega sistema Macintosh OS X, saj je prinesla novo dimenzijo uporabe računalnikov in s tem posledično povečala njihovo priljubljenost.

Če sta zamudili priložnost delati na osebnem računalniku Apple z operacijskim sistemom Macintosh OS X različice 7.0.1, ni še vse izgubljeno. Računalniški zanesenjaki in oblikovalci združenja James Friend so namreč priljubljeni operacijski sistem »ustavili« v spletno stran, kar pomeni, da ga lahko poganjamo kar z uporabo sodobnega spletnega brskalnika. S tem smo dejansko dobili priložnost, da legendarni operacijski sistem preizkusimo tudi na modernih računalnikih in najnovejših operacijskih sistemih.

Če vas zanima, kako je potekalo delo z računalnikom Mac in operacijskim sistemom Macintosh OS X različice 7.0.1, obiščite spletno stran na povezavi bit.ly/Mac-OS-7. V primeru težav ali vprašanj v povezavi z novostjo vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku