Računalništvo, telefonija
Slušalke
22.04.2024 17:15

Deli z drugimi:

Share

Kaj pravite na 90. leta?

Se samo nam zdi, da se zgodovina ponavlja in da se devetdeseta leta prejšnjega stoletja vračajo?

Težko si je predstavljati, vendar so 90. leta že skoraj tako oddaljena, kot je še oddaljeno leto 2050. Mladim je težko razložiti, kako smo živeli brez ali z zelo omejenim dostopom do spletnih strani in elektronske pošte. Večina jih ne bi razumela, kako sta povezana kaseta in svinčnik. Čeprav (skoraj) nihče ne bi z veseljem zamenjal pametnega telefona z mobilnim in gledal filme na kasetah VHS, vseeno čutimo nostalgijo za tistimi časi.

Modni trendi se vračajo

Svetle barve, velike tiskane pisave, udobne jopice, hlače s širokimi hlačnicami in seveda pisane superge. 90. leta so bila obdobje razcveta popularne kulture in glasbe, kar je močno vplivalo tudi na modo. Vrečasti puloverji Kurta Cobaina, flanelaste srajce, raztrgane kavbojke in superge Converse so postali svetovni trend, medtem ko so bile Spice Girls ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin. Dekleta so s svojim edinstvenim slogom postala vzor mnogim mladim po vsem svetu. Tako raznolika in vsestranska moda se znova vrača, zahvaljujoč mladim, ki se obdobja 90. let niso zavedali, saj se še niso rodili.

Vrnitev glasbe 90. let

Melodije tistega časa je težko opisati, saj so bile izrazito raznolike. Pomembneje je, da postajajo vzor mlajšim glasbenikom, medtem ko se starejši gotovo spomnite glasbene spote, v katerih fantje navdušujejo z impresivnimi plesnimi gibi, dekleta pa z velikimi zlatimi uhani. Da remiksov skladb iz tistega časa niti posebej ne omenjamo. Na primer skladba Only Human skupine Jonas Brothers izpred štirih let. Bratje v spotu plešejo v nočnem klubu in prepevajo s prijatelji.

Melodije 90. let se ponovno pojavljajo tudi zahvaljujoč pevkama, kot sta Lizzo in Este Haim, ki sta pred leti ponovno interpretirali skladbo “The Boy is Mine” ameriškega dua Brandy in Monica, velik hit iz leta 1998.

Podobno je s filmi

Če ste pozorni, ste verjetno opazili, da Hollywood vse pogosteje posega po starih filmskih uspešnicah. Ni malo filmskih predelav iz tistega časa, ki so še danes, nekaj let po izidu, uspešnice na storitvah pretočnega videa. Verjamemo, da jih poznate. Če omenimo samo nekatere »Levji Kralj«, Aladin, Mulan, Mala morda deklica in tako naprej. Prepričani smo, da se bo trend nadaljeval.

Dizajn, ki kot da prihaja iz nekega drugega časa

Brezžične slušalke Huawei FreeClip so rezultat usmeritve Huawei Fashion Forward, s katero želijo zliti tehnologijo in modo ter nuditi izdelke, ki utelešajo slog in udobje. Ker so videti kot ušesni modni dodatek, morda celo kot nakit, so namenjene stilsko ozaveščenim uporabnikom in mladim, ki iščejo osebno tehnologijo, da bi dopolnila njihovo modni slog.

Huawei FreeClip so kot prave brezžične stereo slušalke (TWS) odgovor na spreminjajoče se potrebe, saj z odprto zasnovo rešijo številne izzive, s katerimi se soočamo. So popolne za vse, ki se pogosto ukvarjate s športnimi dejavnostmi na prostem ali v prostorih, med video klici opravljate več opravil in bi radi bili med poslušanjem glasbe med delom vseeno dostopni za sodelavce.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
brezžične slušalke Huawei

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več