Računalništvo, telefonija
14.05.2020 08:22
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam prinaša novi Snapdragon 768G

Qualcomm Snapdragon 768G je pisan na kožo igranju mobilnih iger.
Qualcomm Snapdragon 768G je pisan na kožo igranju mobilnih iger.

Podjetje Qualcomm je nedavno najavilo novi mobilni procesor družine Snapdragon, ki je pisan na kožo pametnim mobilnim telefonom, namenjenim igranju mobilnih iger. V mislih imamo mobilni procesor Snapdragon 768G, ki lahko po eni strani nudi izjemno zmogljivost, po drugi pa zagotavlja združljivost z novim mobilnim omrežjem 5G. Poleg tega je novost opremljena tudi z naprednim sistemom umetne inteligence in tehnologijo Snapdragon Elite Gaming, ki bo nedvomno še dodatno pripomogla k hitrejšemu poganjanju grafično zelo zahevnih mobilnih iger.

Novi mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 768G temelji na osnovi ključne procesorske sredice Kryo 475 frekvence do 2,8 gigaherca, medtem ko je grafičnim vsebinam kos vgrajena grafična kartica Adreno 620, ki naj bi bila za okoli 15 odstotkov zmogljivejša v primerjavi s predhodnico. Ker je novost združljiva z mobilnimi procesorji Snapdragon 765 in Snapdragon 765G, bodo imeli proizvajalci pametnih mobilnih telefonov pri pripravi novih modelov precej lažje delo. Poleg tega novost podpira še tehnologijo HDR10 ter zaslone do frekvence 120 hercev, zato je kot nalašč tako za predvajanje videoposnetkov kot za igranje iger.

Podporo za mobilno omrežje 5G novincu zagotavlja vgrajen model družine Snapdragon X52 5G, ki se brez težav odlično odreže tudi pri opravljanju zahtevnejših nalog. Pri tem seveda porabi relativno malo električne energije. Prve pametne mobilne telefone, opremljene z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 768G, naj bi na trgu ugledali še pred poletjem.


Prijavi napako v članku