Računalništvo, telefonija
09.06.2019 10:00

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam je prinesla nova Nokia 2.2?

Nokia 2.2 za malo denarja ponuja veliko!
Nokia 2.2 za malo denarja ponuja veliko!

Podjetje HMD Global je v teku lanskega leta pripravilo bogato paleto novih pametnih mobilnih telefonov Nokia z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikov kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. Kot vse kaže tudi v letošnjem letu ne bo nič drugače, saj podjetje niza nove telefone kot za stavo. Nedavno pa je luč sveta ugledal pametni mobilni telefon Nokia 2.2, ki po mnenju mnogih predstavlja optimalno razmerje med zmogljivostjo, uporabnostjo in ceno.

Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia 2.2 je opremljen s 14,5-centimetrskim oziroma 5,7-palčnim zaslonom ločljivosti 720 x 1.520 slikovnih točk, za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc pa sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega še štirijedrni procesor Helio A22, dva gigabajta oziroma tri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti oziroma 32 gigabajti prostora (odvisno od različice). Če ponujena kapaciteta ne zadošča, jo lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Tu je na voljo celo poseben gumb za vkop digitalnega asistenta Google Assistant.

Dolga avtonomija delovanja je zagotovljena z baterijo zmogljivosti 3.000 miliamper ur, odklep telefona pa je mogoč le z vnosom kode PIN, saj bralnik prstnih odtisov in tehnologija prepoznava obrazov nista na voljo. Na napravi je nameščen mobilni operacijski sistem Android 9 Pie, kar pomeni, da bodo kupci novosti v bodoče prejeli tudi nadgradnjo na novejši Android Q. Poleg tega je pametni mobilni telefon Nokia 2.2 cenovno nadvse dostopen, saj je zanj v evropskem prostoru treba odšteti zgolj okoli 100 evrov.


Prijavi napako v članku