Računalništvo, telefonija
26.04.2020 08:47
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam je prinesel novi Ubuntu 20.04 LTS?

Novi Ubuntu 20.04 LTS vas zagotovo ne bo pustil na cedilu!
Novi Ubuntu 20.04 LTS vas zagotovo ne bo pustil na cedilu!

Odprtokodni operacijski sistem Ubuntu organizacije Canonical postaja iz različice v različico boljši. To je tudi razlog, zakaj postaja vse bolj resna alternativa operacijskemu sistemu Windows 10. Ta je namreč primeren tako za delo kot zabavo, saj so na njem že prednameščeni prav vsi programi, ki so primerni tako za delo kot za preživljanje prostega časa. Nova različica Ubuntu 20.04 LTS pa je pričakovano še boljša od njenih predhodnic, poleg tega pa bo zanjo zagotovljena petletna podpora, kar dejansko pomeni, da je primerna predvsem za podjetja in tiste, ki prisegajo na stabilnost.

Odprtokodni operacijski sistem Ubuntu 20.04 LTS prinaša številne novosti, ki bodo znatno izboljšale uporabniško izkušnjo. Med njimi najdemo boljšo podporo za zaslone visokih ločljivosti ter možnost povečave do 200 odstotkov s 25 odstotnimi koraki. Poleg tega je tu na voljo nova različica grafičnega vmesnika Gnome, pri čemer je bila uporabnikom dana možnost, da izključijo oziroma skrijejo vrstico z ikonami programov (Ubuntu Dock). Novo jedro operacijskega sistema (različica 5.4) pa prinaša privzeto podporo za datotečni sistem ExFAT in drugimi izboljšavami ter podporo za novejšo strojno opremo. Izboljšan pa je bila tudi sistem, ki skrbi za hitrejši zagon operacijskega sistema.

Novi operacijski sistem Ubuntu 20.04 LTS z dolgoročno podporo je na voljo za prenos na povezavi https://ubuntu.com/download/desktop. Tu je na voljo seveda tudi slovenska različica, zato je novost nedvomno ena od najboljših alternativ operacijskemu sistemu Windows 10. Poleg tega ta ponuja vse, kar povprečen uporabnik potrebuje za delo in zabavo, in to povsem brezplačno.


Prijavi napako v članku